Джазът завладя Банско

Джазът завладя Банско | StandartNews.com

Банско е в плен на джаз фестивала. Световноизвестни изпълнители от три континента са причина всяка вечер площад „Никола Вапцаров" да е пълен с меломани. Рамо до рамо се наслаждават на музиката банскалии и хиляди гости, дошли в града под Тодорка специално за най-голямото музикално събитие у нас през лятото. И не съжаляват. Дори лошото време не се отразява на ентусиазма и страстта, с която са част от неповторимо преживяване. Всяка вечер от 8 август насам на сцената са едни от най-добрите изпълнители на този музикален стил от цял свят.

„Това е най-важното – тръпката от докосването до тези звезди на музиката и пеенето. Нищо не може да помрачи удоволствието ни", категорични са и банскалии, и туристи. Големият Васил Петров и Станислав Арабаджиев трио, студенти от катедра „Поп и джаз" на преподавателката от музикалната академия Стефка Оникян, кубинско-испанско-българската формация в лицето на кубинката Ире Васкес и бенд. Тримата големи джаз музиканти – пианистът Сайръс Честнът, басистът Бъстер Уилямс и барабанистът Лени Уайт представиха своя съвместен проект „Natural Essence", Красавицата Силвия с помощта на бенд представи една магична колаборация между Португалия и България. Всяка вечер се създава неповторима атмосфера с джаз феерията в подножието на красивата Пирин планина.

През изминалата вечер градусът на настроението повишиха пианистите Аксел Цвингенбергер от Германия и Кейто Сайто от Япония, както и британците от „Шакатак". В събота вечер музикалният форум ще закрие британската прима, която обича да пее боса - Джос Стоун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай