Джаз и суинг вдигнаха на крака Благоевград

Джаз и суинг вдигнаха на крака Благоевград | StandartNews.com

Невероятни емоции предизвика втората фестивална вечер на тазгодишното издание „Благоевград Blues and Jazz 2016" сред зрителите в залата на театъра. Началото бе поставено от Биг бенд – Благоевград, който изпълни пиесата „Джазовата полиция".

Ценителите на музикалното изкуство имаха възможност да чуят и прекрасните изпълнения на Христина Палева, Александрина Механджийска, Милан Георгиев, Лъчезар Кацарски и София Арабаджиева. Изпълнения на вечни хитове на „Бийтълс", Пол Анка и Франк Синатра предизвикаха нестихващи аплодисменти от страна на публиката. След обичаните благоевградски музиканти на сцената се качи триото „Сентиментъл Суингърс" заедно с Михайл Йосифов сексет. Те успяха изцяло да потопят публиката в света на суинга. Момчетата от „Soulful band" пък накараха публиката да пее с тях.

Изпълнителите от Унгария буквално слязоха при публиката. Песните им продължиха повече от час, след което групата беше извиквана на бис няколко пъти. Второто издание на „Благоевград Блус и Джаз 216" привлече ценители на музиката, не само от Благоевград, но и от цяла България. Първата вечерна сцената се качиха Кралицата на испанския блус Биг Мама Монтсе, Систър Марион, Васко Кръпката, Подуене блус бенд и Делта Руустърс. Всички те „взривиха" публиката с уникалните си изпълнения.

Фестивалът е част от стратегията за превръщането на Благоевград във фестивален център на Балканите. През юни предстои Фестивалът „Francofolies. Благоевград", който е най-мащабното музикално събитие в региона и привлича меломани от страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай