Джаред Лето вдигна революция в София

Джаред Лето вдигна революция в София | StandartNews.com

Истинският хедлайнер бяха Offspring, мнозина се изнесоха след изпълнението им
Развя българското знаме и качи армия от 100 фенове на сцената

12 000 меломани събра петото издание на Sofia rocks. Още от следобеда те прииждаха на стадион "Академик", заредени с настроение и бюджет за бира - и насядаха на тревата, както е редно на фестивал.

Ossy излязоха първи и се харесаха на тълпата, даже някои след това си купиха диска им. Skillet, християнската рок банда от Тенеси, изненадаха приятно с двете красавици - Джен на ударните и Кори на ритъм китарата.

Mando diao направиха добро впечатление - и като метросексуални хубавци, и с мелодичните си парчета. Следваха големите Offspring, заради които всъщност много от феновете бяха купили билети. Всички недоумяваха как банда, продала огромен тираж с хитове като техните, не е хедлайнер, а подгрява за младоците от 30 seconds to Mars. Макар да са много очарователни, те още не са оставили хит в историята.

Декстър Холанд и пънк войниците му излязоха точно в обявеното за тях време - около 20 и 45. Гласът на русокосия чаровник с нахакана прическа още пази младежкото си звучене, свеж и ясен. Като прибавим и тръпчинките му, още си е изкушение. Той подкара всичките хитове от албума Smash - Something to Believe In, много яките и познати Come Out and Play (Keep'Em Separated) и Self Esteem, както и класическия пънк What Happened to You?. После заговори по ноти с емблематичните парчета от "Американа" -Staring At The Sun, Pretty Fly (For A White Guy), Why Don't You Get A Job? Имаше и тийнейджъри, и хора над 40-50, които знаеха наизуст всяка песен. "България, какво става?", подвикна Декстър след първите парчета и получи мощни възгласи на одобрение. Подкачи феновете, че би ги взел на турне, но ще им трябва голям бус. Мистър Холанд също така на няколко пъти констатира, че българките са fucking sexy. На няколко места танцуваха и скачаха в пого. "Вече ме е яд, че не сме идвали по-рано в България. Не сме си представяли, че може да имаме толкова фенове тук. Със сигурност ще се върнем възможно най-скоро!", викнаха момчетата на тръгване. Голяма част от хората се изнесе още с финалните им акорди - с категорична крачка, издаваща пренебрежение към официалните хедлайнери.

Останаха обаче верните фенове на Джаред Лето, които го чакаха 30 минути да се качи на сцената с 30 seconds to Mars. По време на паузата всички бяха насядали на приятна раздумка с по бира в ръка, а някои направо се търкаляха в любовна схватка. Актьорът, който тази година спечели "Оскар" за ролята си в "Клубът на продавачите от Далас", нахлу целият в бяло, развял бяло знаме с логото на групата, с корона на главата, очила и солидна брада. Както е известно, бандата има нещо като собствена религия - "ешелони" и почитателите им от цял свят я следват. На третото парче Search and Destroy синеокият фронтмен вече се беше поразвихрил. Девойка в потник с надпис "Do or die" - едно от известните парчета на "Секундите" - даде ясно да се разбере, че верните фенове са и добре подготвени. Джаред на няколко пъти развя българското знаме.

Блестящи конфети, пиршество от светлини, фенки в екстаз - изпълнението им беше като празник. Лето имаше готин контакт с публиката, шоуто бе оригинално по замисъл и приятно помпозно. Тези, които гледаха със съмнение и дори скептично на групата отначало, останаха очаровани от концерта и аплодираха дълго. Накрая Джаред попита: "Кой иска да дойде на сцената? Ти, ти, ти и..." и така над 100 души! Те пяха с него Up in the Air, прегърна някои от феновете, които се разплакаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай