Петък,

Дичо: Всеки музикант е единак

От: Администратор -
Дичо: Всеки музикант е единак
A
A
A

"Дух" е самостоятелният албум на Дичо, на който прочутият музикант посвещава поне петилетка от живота и кариерата си. Феновете ще се насладят както на песни в компанията на "Ъпсурт", Поли Генова, Лео, Део, "Скандау", така и на парчета само с бандата на Дичо. Разнообразието от стилове е голямо - поп, фънк, хип хоп, рок. Предстои концерт за представянето на "Дух". Ето какво каза Дичо за "Стандарт".

- Дичо, имаше ли приключения, докато записвахте албума?
- Всичко беше и остава хубаво и весело, защото съм приятел с хората, с които работя. Записах песента "Карамбол" със „Скандау", Део, Лео и Играта, а работата ми с тези пет невероятни момчета минава в много шеги и смях. Когато я представяме пред публика, нажежаваме до огнено червено. Сега правим нова песен със „Скандау" и другите агенти, която ще е „Карамбол" втора част. С моята банда пък не спираме турнето из цяла България.

- Заглавието носи много послания - какво, според вас, се случва с националния дух? Накъде върви нацията?
- Идеята идва именно от представата за енергията и силата, които са успели да запазят българската нация през хилядолетията. Асоциацията е и за музикалния дух, който витае в албума, защото в парчетата се преплитат поп, рок, фънк, хип хоп. Шарения - всеки ще припознае нещо за себе си. Обложката и пакетирането на диска са hand made, а рисунката, която ме изобразява, е на популярните татуисти Братя Смокови. Албумът вече е на пазара, а в интернет пространството е качен в Spotify, SoundCloud и YouTube. В него има както мои и на бандата ми песни, така и съвместни проекти с „Акага", Поли Генова, "Ъпсурт", Лора Караджова, „Скандау", Лео, Део, оперната певица Гери Николаева, „Оги 23". Ретроспекция не само на творчески моменти, но и на съвместни преживявания, купони, споделяния. С моите музиканти Чери и Сашо също сме преди всичко приятели. Те са млади и ми дават интересна насока на мислене и вдъхновение.

- Защо вашата гилдия все още не може да се организира достатъчно добре, за да повлияе на съотношението "българска-световна музика" в националния ефир?
- Защото е многолика в националностите, а това се отразява и на музикалните вкусове. Трудно се стига до консенсус, но е нормално. И в социално отношение не сме равнопоставени, единаци сме. В този смисъл обединяването около някаква кауза е сложна мисия.

- Има ли мафия в развлекателната индустрия?
- Мафия има навсякъде и във всеки бранш съществува сив сектор. Влиятелни авторитети движат конците и в нашия бизнес - при това винаги в своя полза. Останалите страдат. Както стана с изчезването на парите на хората на изкуството в ПРОФОН.

- Как преценявате себе си - преди 15 години ли бяхте по-голям бунтар или сега?
- Бунтар си останах и до днес. Винаги отстоявам своето и се боря докрай. Няма разлика между онези и сегашните дни. Може би и това е причината да се разбирам с млади хора, които не спират да търсят.

- По-рано пеехте "Нямам шеф", но сега май имате две шефки - Карина и Ариел...
- С дъщеря ми Ариел животът е велик. С нея пеем, рисуваме, танцуваме и се веселим. Иска да върви по моя път, да идва на концертите, да свири с Чери с Алекс.

- Покрай участието на Карина в "Мастър шеф" имаше хипотези, че тя остава в сянката ви...
- Тя няма как да остане в сянката ми, тъй като там всички стават професионалисти. Аз научавам доста рецепти от нея. Много е добра в сосовете и дресингите.

- Какви са най-новите кулинарни експерименти във вашето семейство?
- Всички са свързани с Ари. Днес й готвих супа от тиква и булгур и тиквички на фурна.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички