Дейвид Боуи продължава да печели

Дейвид Боуи продължава да печели | StandartNews.com

Дейвид Боуи остави наследство от 135 милиона паунда, писа вчера "Дейли мейл". По данни на вестника състоянието на починалия от рак на черния дроб в Ню Йорк световен музикант може да се увеличи до 600 милиона, защото продажбите на 27-те му албума и над 100-те сингъла се покачиха мълниеносно. Освен това след обявяването на новината за кончината на артиста, редица негови изпълнения се изкачиха в класациите. Вероятно Боуи ще последва примера на Майкъл Джексън, Елвис Пресли и Джон Ленън, чието творчество генерира гигантски печалби след смъртта им.

Според вестника основните наследници на покойния са вдовицата му - манекенката Иман и тяхната дъщеря Александрия Зара Джоунс, както и синът от първия брак на Боуи с модела Анджи Барнет - Дънкан Джоунс. Иман има и собствен козметичен бизнес, оценен на 20 милиона лири.

Боуи е осигурил финансовото бъдеще на семейството си, веднага щом е навършил 50. Независимо от огромните си успехи, певецът е бил близо до банкрут през 70-те с поредица от лошо менажирани бизнес сделки като турнето "Diamond Dogs" през 1974-а, се казва още в публикацията на "Дейли мейл". Тогава той създава собствена мениджърска компания, "Isolar еnterprises", базирана в Ню Йорк. От 1997-ма насам музикантът успява да откупи от бившия си некоректен мениджър голяма част от авторските права върху песните си, което му донася милиони. Само последното турне на Боуи през 2004-та увеличава авоарите му с 41 милиона лири. Той е написал повече от 700 песни и е продал 140 милиона албума по света.
Любимата вила на Боуи е на острова на милионерите Мустик в Карибския басейн и се нарича "Мандалей". Той строи тази невероятна сграда през 1989-а, малко преди да се ожени за съпругата си Иман. Къщата може да е на около 30 години, но струва 14 милиона лири. Въпреки времето, тя е запазила блясъка, цветовете и екстравагантността, които Боуи е придал на този уникален дом. В него има зала за карти, украсена от раковини, миди и таван от бамбук. Терасата гледа към залезите над острова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай