Четвъртък,

Дебют на млади таланти в Европейския музикален фестивал

От: Администратор -
2105
Дебют на млади таланти в Европейския музикален фестивал
A
A
A

Млади музикални таланти от Националното музикално училище „Л. Пипков" ще дебютират на сцената на зала „България" в следващия концерт от програмата на Европейския музикален фестивал. На 29 април 6 деца от учебното заведение ще се изявят на голяма сцена като солисти на Оркестъра на Класик ФМ радио. Виктор Костов, Дарина Дикова, Лора Маркова, Изабел Маркова, Цоньо Цветков и Ива Банова са сред най-изявените възпитаници на училището и вече са участвали с успех в редица международни конкурси и състезания.

Те спечелиха привилегията да участват в концерта от Европейския музикален фестивал след като се явиха на специално прослушване, проведено в края на месец януари. Техните първи стъпки с професионален оркестър ще бъдат подкрепени от опитния маестро Григор Паликаров, който ще дирижира концерта. В програмата ще се изяви и студентът от Националната музикална академия Фарадж Акбаров (кларинет), носител на наградата на „Кантус Фирмус" от конкурса „Млади виртуози" през 2014 г.

Пианистите Виктор Костов и Дарина Дикова са ученици от класа на Мария Богданова и са лауреати на редица конкурси като „Св. Обретенов" в Провадия и „Музиката и земята" в София. Младите таланти ще свирят соловите партии в Концерт за две пиана и оркестър в до минор от Йохан Себастиан Бах. Изпълнителите на ударни инструменти Цоньо Цветков и Ива Банова също са сред солистите в концерта на 29 април. Цоньо е от класа по ударни на Искра Палиева, а Ива е ученичка на Мария Палиева.

На финала в програмата на концерта ще се изяви роденият в Азербайджан кларинетист Фарадж Акбаров. Той ще представи Концерт за кларинет от Аарон Копланд – творба, която е предизвикателство както за солиста, така и за оркестровия състав.
От няколко години Акбаров е студент в Националната музикална академия при доц. Борислав Йоцов. 

Билетите за концерта са в продажба на касата на „Кантус Фирмус" в зала „България" и онлайн на www.ticketsbg.com.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички