Чакат рок банда от професори в село Миндя

Чакат рок банда от професори в село Миндя | StandartNews.com

Велико Търново. Философи с професорски титли и доценти от Софийския университет ще покаж какво могат с китарите на рок площада в село Миндя.

50 годишните преподаватели са репетирали поече от една година за да възстановят забравените гами на китарите и да съберат смелост отнов да свирят пред публика. Философите са свирили в банда преди 40 години и били открити от организатора на феста политологът Евгений Дайнов в село Къпиово. Приподавателите ще открият "Миндя рок фест" с нови парчета изсвирени от тях.

15 рок и метъл банди ще участват в шестото издание на "Миндя рок фест", което започва на 28 и ще продължи до 30 август във великотърновското село. Ще се изявят не само местни групи, но и големи рока банди, а тази година за първи път пристигат и чуждестранни групи от Турция и Сърбия. В първия ден на феста ученически и любителски състави ще се състезават за голямата награда на журито - запис на сингъл и неговата промоция. Начало на програмата в четвъртък ще даде любителската група "Рестарт" съставено от професори философи.

Фестивалът ще бъде официално открит в петък от 18,00 часа с традиционно слово на кмета и изпълнение на местния ансамбъл "Веселина". Словото тази година щяло да е съвсем ново обещаха организаторите. Входът за концертите е безплатен. Фестивалът се организира от фондация "Миндя рок фест" с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е подпомогнато и от спонсори и дарители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай