Братя Кавалера идват за юбилея на "Roots"

Братя Кавалера идват за юбилея на "Roots" | StandartNews.com

Легендарните братя Макс и Игор Кавалера възраждат в София незабравимия албум "Roots" на бразилската метъл институция "Сепултура". Паметният концерт е на 15 ноември, вторник, от 20 часа в зала Универсиада.

През 2016-а се навършват 20 години от издаването на "Roots" – безспорно най-емблематичният албум на бразилските метъл великани. Албум, който бележи апогея на бандата и се запечатва в световната траш история като истинска класика. Двете ключови имена в групата, братята Макс и Игор Кавалера, ще отбележат юбилея на легендарния албум с голямо турне „Return to roots 2016", което стартира в Лас Вегас и ще премине през цяла Северна Америка, преди да дойде у нас.
"Roots" бележи динамична промяна в кариерата на "Сепултура". Музикантите правят истинска революция в траша като черпят вдъхновение от традиционната етно музика на родната си Бразилия. В албума участват култови имена - дългогодишният барабанист на "Корн" Давид Силверия, забележителните вокали Джонатан Дейвис и великият Майк Патън от Faith No More. Експериментът се увенчава с грандиозен успех и налага "Сепултура" като може би най-отличителната тежка банда на 90-те. Албумът продава над 2 милиона копия по целия свят. "Метъл фенове по цял свят, моментът настъпи - обяви Макс Кавалера - Преди 20 години ние издадохме „Roots" и променихме лицето на метъла завинаги. Сега се връщаме към корените си, за да покажем на всички магията и вдъхновението на „Roots" на живо." А Игор добавя: "Отново ще се качим на сцената, за да пометем всичко живо по пътя си!"

Заедно с Макс и Игор в проекта участват музикантите от Cavalera Conspiracy - китариста Марк Ризо и басиста Джони Чоу. Билетите от 50 и 60 лева се намират в мрежата на Тикетпро в цялата страна, бензиностанции OMV и онлайн на www.ticketpro.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай