Блус събра стотици фенове в МОЛ

Блус събра стотици фенове в МОЛ | StandartNews.com

Васко Кръпката вдигна на крака благоевградската публика в първия по рода си "Блус и Джаз" фестивал в Благоевград. Почитателите на блуса се събраха в петък вечер в благоевградския МОЛ "Ларго". Директорът на дирекция "Хуманитарни дейности" в общината Христина Шопова даде старт на музикалното събитие. Тяа уточни, че форумът не е алтернатива лии заместител на фестивалните формати провеждани досега. И обеща следващата година фестът да бъде по-мащабен. "Целта на фестивала е не само да се обогати културния живот в града, но и да се възпитат следващите поколения и да им се осигури една различна музикална среда", каза Христина Шопова.

Ееро Турка и Драган Милев - Дари бяха първите, които излязоха на сцената пред зрителите. Те подгряха обстановката с блус изпълнения, изсвирени на уникални инструменти, които са ползвани и от основателите на този стил музика – кофа и уред за пране се превърнаха в най-богатите на звуци инструменти. „Delta Roosters"- най-свежата българска блус формация впечатли не само с вокални умения, но и изключително прецизно инструментално майсторство. Еуфория предизвика изпълнението им на хита на „Eurythmics" - "Sweet dreams".

Финалът бе дело на най-обичаната блус банда – „Подуене блус бенд" и Васко Кръпката. Почитателите на блуса пяха и танцуваха под звуците на "Нека има светлина", "Няма бира", "Ден след ден". На сцената излезе и благоевградският талант, владеещ до майсторско ниво хармониката - Лъчезар Казарски. Заедно с групата импровизираха в блус ритъм и припомниха, че този стил не остарява.

Тази вечер е посветена на 100-годишнината от рождението на Франк Синатра и ще звучи джаз. От 19.30 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще излязат Стефка Оникян и нейните студенти, Васил Петров, Лъчезар Кацарски и Биг Бенд - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай