Асът Матиас Гьорне пее в "България"

Асът Матиас Гьорне пее в "България" | StandartNews.com

За първи път родните меломани ще чуят вокалния цикъл "Зимен път" на Франц Шуберт, изпълнен от Матиас Гьорне на 25 февруари в зала "България" от 19 часа. На пианото ще бъде Мария Принц, дъщерята на известния ни диригент Константин Илиев, която от години живее във Виена.

Прочутият немски баритон е номер едно в този жанр и е един от най-търсените певци по света. Гьорне омагьосва публиката, независимо дали се изявява в Карнеги хол, пред японски зрители или пред претенциозните австрийски слушатели в "Музикверейн". Особено когато пее "Зимен път". Последно го направи в Ню Йорк в прочутия Линкълн център. Препълнената зала дълго аплодира немеца, а "Ню Йорк таймс" го нарече "едно от най-завладяващите и проницателни изпълнения на "Зимен път", чувани някога. Неговият глас е силен, дълбок и лиричен."

"Да изпълняваш "Зимен път" е по-трудно от пеенето на арии, тъй като трябва да използваш гласа си по много различни начини. Емоциите, които изпитваш в една от тези песни, понякога са сравними с тези след поне четири часа опера", обяснява Гьорне.

В момента баритонът е на турне с "Коледна оратория" от Бах в Дортмунд, Висбаден, Париж и Лудвигсбург. Навръх новата 2015 г. той ще изнесе няколко концерта в Концертхауз във Виена като солист в прочутата Девета симфония на Бетовен.
Билетите за концерта на Матиас Гьорне и Мария Принц на цена от 15 до 50 лева могат да се купят от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай