Понеделник,

"Арена Армеец" става планета на децата

От: Failed to load user -
3843
"Арена Армеец" става планета на децата
A
A
A

Благодарим на Крисия, Хасан и Ибрахим за този шанс, казаха от БНТ
Приемаме "Евровизия 2015" на 21 ноември

Зала "Арена Армеец" ще се превърне в "планета на децата" на 21 ноември. Тогава там ще се проведе 13-то издание на "Детска Евровизия", съобщиха с гордост от БНТ.

"Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България и БНТ. С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна", каза Вяра Анкова, генерален директор на БНТ.

Владислав Яковлев, изпълнителен директор на детската Евровизия, изрази силната си подкрепа и готовност да окаже съдействие на БНТ при подготовката на тазгодишното домакинство на конкурса. "Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) и мениджмънтът на детската Евровизия ще направят всичко възможно, за да се гарантира, че децата и участващите телевизионни оператори ще станат част от позитивно и забавно събитие", допълни още той.

След като миналата година певческата надпревара спечели 14-годишният Винченцо Кантиело, италианската телевизия RAI получи правото да организира следващото издание. Но според правилата на състезанието победителят не е задължен да бъде домакин.

"Проведохме много разговори с RAI, но за съжаление тя не е в състояние да проведе конкурса. Интересът на страните от Европейския съвет за радио и телевизия към събитието показва, че конкурсът става все по-силен" поясни още Владислав Яковлев.

Песенното състезание ще се излъчи на живо. Зрителите ще могат да гледат хлапетата и от малкия екран и на стрийминг онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в благородната надпревара.
През 2014 година в конкурса участваха 16 страни - най-много от 2007 година насам. Няколко от тях вече са започнали да търсят своите нови изпълнители на възраст между 10 и 15 години.

Съревнованието се провежда за първи път през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти - през 2007-а с "Бон-Бон", през 2008-а - с Кръстияна Кръстева, през 2011-а - с Иван Иванов, през 2014-а - с Крисия, Хасан и Ибрахим.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com