"Аеросмит" избраха D2 за "Локомотив"

"Аеросмит" избраха D2 за "Локомотив" | StandartNews.com

Слаш: Преродих се, откакто съм в бандата

"Аеросмит" избраха D2 за подгряваща банда на мегаконцерта им на 17 май на стадион "Локомотив". БГ рокаджиите до един са фенове на американците. "За мен "Аеросмит" винаги са били една от най-уважаваните групи, а Джо Пери е от любимите ми китаристи", щастливо коментира фронтменът на D2 Митко Кърнев. Веднага след като остави китарата, той и останалите от групата ще се слеят с феновете, за да чуят Janie's Got a Gun и Love in an Elevator. На шоуто D2 ще заложат на новия си албум "Феникс", както и на утвърдените парчета от дискографията им.

"Аеросмит" ще пристигнат у нас в оригиналния си състав, точно както при основаването си през 1970 г. в Бостън - Стивън Тайлър (вокали), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани). Великолепната петорка ще открие грандиозното преживяване с песни от последния им албум Music From Another Dimension, а после ще забият старите хитове.

Междувременно групарите направиха нов аранжимент на Dream on, който посветиха на загиналите при атентата по време на маратона в Бостън преди година. Музикантите, известни и като "лошите момчета от Бостън", изживяха тежко катастрофата и правят всичко възможно да вдигнат духа на потърпевшите от трагедията.

Екскитаристът на "Гънс енд роузес" Слаш пък сипе куп суперлативи за тях. "Вече се превърнаха в моя банда. Бях забравил колко е готино да свириш онзи истински хард рок с дълги сола, а наоколо да се размотава певец, който по дефиниция е вън от всякакъв контрол", похвали ги Слаш, който тръгва на турне с "Аеросмит". Той обаче няма да идва в България.

"Аеросмит" е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол - албумите й се харчат в тираж над 150 милиона копия по целия свят. Само в САЩ са продадени 66,5 милиона записа. Освен това динозаврите държат рекорд за най-много златни и мултиплатинени албуми в Новия свят. Легендарните рокаджии имат 21 хита само в класациите на САЩ и множество награди и отличия. Сред тях са 4 награди "Грами", 12 приза на MTV, 6 пъти отличия в класацията на "Билборд" и много други. Баладата I Don't Want To Miss A Thing от касовия хит "Армагедон" получи номинация за "Оскар", а през 2001 г. Стивън Тайлър и компания бяха приети в "Рокендрол залата на славата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай