Сълзите на св. Петка вършат чудеса

Едно от най-мистичните места се намира в град Трън

Сълзите на св. Петка вършат чудеса | StandartNews.com

Едно от най-мистичните места, посветени на света Петка, се намира в град Трън. Смята се, че светицата слиза да помага в скалния параклис, надвиснал над кв. „Баринци“.

Там се наблюдава и един феномен, известен като Сълзите на св. Петка. Стотици българи и чужденци катерят стръмните стъпала към храма с надеждата за помощ в житейски трудности и за изцеление от хронични и трудно лечими болести.

По стените на скалната хралупа се стича вода, която е смятана за чудодейна от време оно. Появява се два пъти в годината върху сталактит на входа и по стените, като единият е точно на Петковден.

Местни хора свидетелстват, че тракторист от село Сливница дошъл, тъй като имал проблеми с гръбначния стълб. Изпитвал нетърпими болки, не можел нито да живее, нито да работи нормално. Намазал страдалецът с водата гръбначния си стълб и тутакси се излекувал.

Жена от Пловдивско дошла преди време, водейки 10-годишно момченце. Тя обяснила, че дълго време не можела да има деца. Но след като дошла тука, св. Петка й помогнала да се сдобие с прекрасна рожба.

Сред случаите, които жените, грижещи се за параклиса, разказват, е и на хора, които свалили слуховия си апарат след посещение на святото място.

Ала най-голямото чудо се случило с момченце, което върнало зрението си. То влязло в пещерния параклис, а после с родителите си се качило и на върха, където днес има сложен кръст. В един момент оттам започнали да се чуват викове и силни писъци. Другите посетители доста се стреснали, но скоро разбрали, че детенцето е прогледнало и всички край него се радвали безмерно.

/Ретро/
 
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Петя
преди 5 месеца

Тя и Ванга правеше неща .Но въпросът е чрез кого ? Ако четем Словото Му ще разберем, че само ИСУС ХРИСТОС има тази власт ! И ,че само чрез НЕГО става изцеление ! Всеки който отнема Божията Слава не е от БОГА!

Откажи