Форумът на Стандарт! Бранд Родопи – новата визитка на България

"Стандарт" в основата на Общество "Културно наследство" - представителят на "Европа Ностра" у нас

Форумът на Стандарт! Бранд Родопи – новата визитка на България | StandartNews.com
  • "Стандарт" в основата на Общество "Културно наследство" - представителят на "Европа Ностра" у нас
  • "Стандарт", Фондация "Кредо Бонум" и Националният борд по туризъм с международен форум за ребрандирането на страната ни

Червената скала или площадката Орлово око? Перперикон или Глухите камъни? Татул или пещерата Дяволското гърло? Джамията на седемте моми или Енихан баба теке? Изборът не е необходим. Защото всяко едно от Чудесата на Родопите е уникално, неповторимо и магнетично. Визитка на България и Родопите.  И си заслужава да бъде не просто видяно, а преживяно.

ВИЖ ОЩЕ: Бозукова: Бранд България започва от Родопите. 4 условия за туризъм

Как бисерите на Свещената планина да бъдат съчетани в маршрути за културно-исторически туризъм, които да изпълнят със съдържание първия по рода си регионален бранд у нас - Бранд Родопи, ще обсъжда международният форум "Пампорово - сърцето на Бранд Родопи. Културно-историческият туризъм като фактор за развитието на региона". Той се организира от "Стандарт" и националната кампания "Чудесата на България", която медията ни провежда вече 13 години, Националният борд по туризъм, Фондация "Кредо Бонум" и Общество "Културно наследство" - българският представител на най-голямата и най-престижната европейска организация за опазване на културно-историческото наследство в Европа "Европа Ностра".

ВИЖ ОЩЕ: Цветелина Бориславова: За Бранд Родопи – влак от Пловдив до Смолян

Представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, на научните среди, бизнеса, неправителствените организации и медиите ще продължат голямата дискусия за създаването на регионални туристически брандове, които да превърнат страната ни в топ европейска дестинация за целогодишен туризъм и да спомогнат за развитието на регионите и заличаването на неравенствата между тях. Дебатът стартира миналата година в столицата на Родопите Кърджали, където "Стандарт" представи първата по рода си книга у нас "Чудесата на Родопите. 50 легенди".

ВИЖ ОЩЕ: Полина Карастоянова: Бранд Родопи е билет за първа класа в туризма

 

В нея по най-увлекателен начин се предават малко познатата писана и неписана история на Свещената планина. В края на миналата година "Стандарт" организира и международния форум "Бранд България - докосни Чудесата", който положи основите на ребрандирането на страната ни като туристическа дестинация. В резултат на кампанията "Бранд България" Министерство на туризма създаде работна група от представители на министерствата на туризма, културата, земеделието и регионалното развитие. Форумът в Пампорово продължава и надгражда работата по Бранд България, като ще внесе новите предложения в Министерството на туризма, правителството и ресорната комисия в парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Бранд Родопи! Чавдар Георгиев с голямо обещание към кметовете

Специално за конференцията в Пампорово от Гърция пристига Амелия Зепу, експерт в културно-историческия хъб на "Европа Ностра" в Атина, който отговаря за Балканите. Зепу ще представи проектите на хъба и възможностите за участие на България в тях.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Пламен Моллов: Да направим карта на кулинарните чудеса

Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева ще изложи стратегията на ведомството за развитие на културно-историческия туризъм. А Цветелина Бориславова, собственик на най-влиятелната фондация за опазване на културно-историческото наследство "Кредо Бонум", ще представи визията си за туризъм 4 сезона основан на обектите и артефактите от древното ни минало.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма новина! Виното ни става нематериално чудо. Нови маршрути

В дискусията ще се включат народни представители от всички парламентарни групи, както и кметовете от областите Смолян и Пазарджик.

ВИЖ ОЩЕ: Румен Пехливанов: Скоростен път ще даде бъдеще на област Смолян

По време на форума ще бъде представена неправителствената организация Общество "Културно наследство" - официалният представител на "Европа Ностра" за България. През май "Стандарт" знаково влезе в семейството на "Европа Ностра".

ВИЖ ОЩЕ: Бранд Родопи! Кметът на Девин с призив за пещерите

Издателят и главен редактор на "Стандарт" Славка Бозукова е председател на българския филиал на "Европа Ностра" - Общество "Културно наследство". Той бе официално представен на Съвета на "Европа Ностра", който заседава в Белград на 18 май 2023 г. Там медия "Стандарт", която от 13 години провежда най-голямата кампания за опазване и развитие на културно-историческото наследство в страната ни "Чудесата на България, и Общество "Културно наследство" бяха изключително топло посрещнати от изпълнителния президент на организацията Херман Парцингер и генералния секретар Снешка Михайлович, дългогодишен партньор на "Стандарт" в кампанията "Чудесата на България".

ВИЖ ОЩЕ: Бранд Родопи! Изненада от ДПС, Небие Кабак разкри план за туризма

Европейският път на "Стандарт" започна през 2018 г., когато "Европа Ностра" присъди на медията ни голямата награда за популяризиране на културното наследство. "Стандарт" е официален член на "Европа Ностра" от миналата година.

ВИЖ ОЩЕ: Бранд Родопи! Полина Карастоянова каза какво трябва да направи министърът на туризма

Учредители на Общество "Културно наследство" са още Фондация "Кредо Бонум", Националният борд по туризъм, УНСС, Фондация "Грижа за културното наследство" и Българската библиотечно-информационна асоциация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай