Местност разделя две планини и свързва две реки

Мястото е домакин на фолклорния фестивал „Пирин Пее”

Местност разделя две планини и свързва две реки | StandartNews.com

Местността Предела, в чисто географски план е седловина, която отделя планините Пирин и Рила и свързва долината на река Струма на запад с Разложката Котловина на изток. Географската особеност на Предел, великолепната природа и чистият планински въздух го правят една от най-популярните и обичани туристически дестинации в България.

По цялото протежение на Предела преминава второкласен Републикански път, който свързва град Симитли с важните селища в Разложкото поле, каквито са Банско, Разлог, Добринище, Баня. Така Предел се явява отправна точка за множество пътеки и туристически маршрути в Пирин планина.

Към това се прибавят и славата на отличен курорт с изградени хотели, бунгала и почивни станции. По цялото протежение на Предел, текат малки реки, има полянки за пикник и отдих, а в „Предел хът” ние можем да ви насочим към тях, за да може всеки наш гост да се наслади и изпита великолепната природа на Предел.

Местността Предел от 1965 г. насам е домакин на фолклорния фестивал „Пирин Пее” , където е представен целия колорит на българското народно творчество, изразено в песните, танците и обичаите от всички краища на страната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Славчо
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи