Ето го градът с 16 естествени минерални извори

Те са с различна температура на водата и химичен състав

Ето го градът с 16 естествени минерални извори | StandartNews.com

Хисаря се отличава от други наши курорти по голямото изобилие на своите минерални извори, които са 16 естествени и 6 дълбоко сондирани. Те са с различна температура на водата, химичен състав, радиоактивност и лечебни свойства, което е едно уникално обстоятелство.

Камилите на Хисаря и светилището на траките

Минералната вода на извор "Момина сълза" е слабоминерализирана, със съдържание на много микроелементи – манган, цинк, кобалт, мед и други или т.н. "метални витамини". Това е най-вкусната хисарска вода. Използва се само за питейно лечение и то предимно на стомашно-чревни заболявания. Има температура 42 градуса.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Васил
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
Йорданова
преди 1 месец

Факт,но това божие богатство е отнето от местното население и е вкарано в хотелите.Местните нямат дори една минерална баня.Кметовете на Хисаря не се интересуват от хората,на които бог е дарил водата,а само от керемида.

Откажи
poligor7
преди 1 месец

Точно така е, както пише жената горе.Има сега все пак една баня, но бяха шест на времето, една от които все още е най-големият балнео комплекс на Балканите и лично бай Тошо я откри, но сега е в руини.

Откажи
Йокин
преди 1 месец

Кви минерални извори,Кви бани.На българина, ТРЯБВА ДА МУ Е ГАДНО.БЛАГА,САМО ЗАбогоизбраните,Нотариуси,Пепи евра,Боков и и сие.Не за Емили Тротинетката.

Откажи
Mira
преди 1 месец

И цялото това богатство отива в хотелите на дебеловратите плоскочелци, както е и във Велинград. Едно време във Велинград бе пълно с чешми от които течеше минерална вода, днес има само една (централната) и една из града, освен, ако и нейната вода не е заминала да "храни" някой дебелогъзец.

Откажи