Екопътека разкрива гледка на три реки и два водопада

Част от маршрута преминава съвсем близо до границата със Сърбия

Екопътека разкрива гледка на три реки и два водопада | StandartNews.com

Източник: Фото: Светоглед

Копренската екопътека се намира край Монтана и минава покрай три реки, които образуват два водопада - Дуршин и Воден скок. Началото й е недалеч от село Копиловци и стига до подножието на връх Копрен. Общата дължина на екопътеката е 20 км, като всеки турист може да избере от три възможни маршрута, които се минават за между 2 и 8 часа.

Маршрутът е разделен на няколко етапа, които са с различна степен на трудност. Част от маршрута преминава съвсем близо до границата със Сърбия или само първата част на пътеката - добре маркирана и поддържана, изминава се за 2 часа и излиза на голяма поляна, подходяща за пикник.

Други интересни забележителности, които имате възможност да видите в областта са Чипровския (на 5 км от град Чипровци), Клисуркия (близо до с. Спанчевци) и Лопушански манастир (близо до с.Дамяница), резерватите Ибиша, Горна Кория и Чупрене, римската крепост Калето.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Oloff
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи