Бранд Родопи влезе в парламента. Уникална изложба

Европа Ностра България представя културното наследство на Свещената планина в парламента

Бранд Родопи влезе в парламента. Уникална изложба | StandartNews.com

Бранд Родопи влезе в парламента. Уникална изложба направи Общество „Културно наследство”, официалният представител на Европа Ностра в България, в Мраморното фоайе на Народното събрание. Това е първата изложба в новата сградата на парламента – бившия Партиен дом, и ще бъде открита в 11 ч. днес от председателя на НС Росен Желязков.

22 уникални фотопана представят най-емблематичните културно-исторически и природни Чудеса на Свещената планина. В центъра на изложбата е огромният макет на Перперикон – Свещеният град на траките.

Специален кът представя невероятните кристали от Мадан, сред които могат да се видят минералите галенит и пирит. Те не могат да се открият на други места  в такива количества и размери.

Сред експонатите са носии на различни етноси, които могат да се видят само в Свещената планина.

Специален акцент са кулинарните Чудеса на Родопите. Ястия от всички краища на региона са представени на изложбата, която ще бъде открита с каба гайдата на 9-годишния Ивайло Йорданов.

Председателят на Европа Ностра България Славка Бозукова ще представи Бранд Родопи като първа стъпка към Бранд България.

Специални гости на изложбата са министърът на туризма Зарица Динкова, бордът на директорите на Европа Ностра България,  посланици, историци, археолози.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай