Събота,

Живко Тодоров се срещна с Ротари клуб

От: Стандарт -
104
Живко Тодоров се срещна с Ротари клуб
A
A
A
  • За успешното управление е важно да има финансова стабилност, каза кметът на Стара Загора, кандидат за нов мандат

През следващия мандат ще продължим политиката парите в бюджета на общината да отговарят на разходите, които правим. Това каза Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ, при срещата си с членове на Ротари клуб. Той подчерта, че за успешното управление е важно да има финансова стабилност, а община Стара Загора е давана за пример в това отношение. „Ако има заиграване с тази тема, то това е спекулация. Неслучайно кредитната агенция Standard & Poor’s повиши рейтинга ни два пъти. Всички стари кредити, които наследихме преди два мандата, са върнати. Финансовите инструменти, които използвахме за ремонт на централния пазар, басейна, а сега и за руския пазар, са инвестиционни и те се обслужват чрез правилното управление на съответните обекти, категоричен бе кандидатът за кмет.
Пред Ротари клуб Живко Тодоров припомни, че през последните осем години данъците в Стара Загора не са променяни – нещо, което е правено многократно в други градове на страната. Такса смет и данък сгради са на ниски нива.
Той коментира и изпълнението на по-значимите проекти – парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), площадното пространство пред общината, главната улица, надлеза над бул.“Славянски“ и жп линиите и др. „Промени се инфраструктурата в града за удобство на всички. Да, никому не му е приятно да бъде разкопано, да заобикаля и пътува по-дълго време, но все някога това трябваше да бъде направено. Ремонтът на главната улица закъсня и ние сме наложили финансова санкция на изпълнителя в размер на 540 000 лв., което е 10% от цената на проекта. Реконструкцията на надлеза над жп линиите създаде значителни проблеми на бизнеса и гражданите, но тя беше наложителна, както заради конструктивни изменения, така и поради автомобилните тапи в пиковите часове, които сега ги няма“, категоричен бе Живко Тодоров. Той добави, че заради навременното изпълнение на проектите, общината има възможност да се възползва от останалия допълнителен ресурс по европейските програми. „С тях ще направим ремонта на Станционната градина, както и на Летния театър, който ще бъде отново привлекателна сцена на открито. Всеки момент държавата ще започне основна реконструкция на ЖП гарата и така целият район ще бъде облагороден“, коментира Тодоров. Според него зоопаркът също има сериозен потенциал за развитие и след приключването на ремонтните дейности се очаква той да бъде една от най-предпочитаните атракции в Южна България. „Само за една година 100 000 души са го посетили и очакваме след подобрението на неговия облик градът ни да стане предпочитана дестинация“, категоричен бе Живко Тодоров.
С членовете на Ротари клуб той коментира и предстоящата работа по европроект от страна на ВиК дружеството за подмяна на канализационната и водопреносната инфраструктура, там където това не е направено до момента. „Улиците и булевардите, където сме подменили подземната инфраструктура и след това са асфалтирани, не са част от този проект и няма да бъдат разкопавани. Става въпрос за малки улички, които са с 40-годишни тръби и тяхната подмяна е неизбежна“, категоричен бе Живко Тодоров. Участниците в срещата си припомниха времето, когато в Стара Загора имаше режим на водата, а днес има трайно подобряване на ВиК услугата.
„Важно е да се отчитаме пред всички вас за свършеното, както го правя аз. И това трябва да се изисква от всички – от общинските съветници до депутатите и министрите“, категоричен бе Живко Тодоров. Той благодари на членовете на „Ротари клуб“ за подкрепата и добрата съвместна работа през изминалите години.
Живко Тодоров и ПП ГЕРБ са под номер 43 в интегралните бюлетини за кмет и общински съветници на предстоящите местни избори.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички