ЦИК ще отпечата 17 257 800 бюлетини за изборите

Цената за отпечатване на бюлетина е 30 ст.

ЦИК ще отпечата 17 257 800 бюлетини за изборите | StandartNews.com

Одобрени са образците на бюлетините в цялата страна, с изключение на с. Паталеница, Пазарджишко, и с. Стефан Караджово, Болярово. В рамките на деня се очаква и там да бъдат има утвърдени образци. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев по време на редовния брифинг на комисията във връзка с местните избори.

„Към момента тиражът на бюлетините, който е одобрен във връзка с подадените заявки на Общинските избирателни комисии за бюлетините, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът по отношение на бюлетините за кмет за община, тъй като съвпадат като данни. По отношение на кметове на райони, това включва кметове на райони в трите града София, Пловдив и Варна, е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини“, посочи Андреев и уточни, че тази бройка е без двете кметства, където все още не са одобрени образците на бюлетините.

Цената за отпечатване на бюлетина е 30 ст., като в нея влиза изготвяне на графичния ѝ дизайн, хартията, мастилото и транспортирането до крайните точки. Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лв. с ДДС, добави говорителят на ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай