Шест случая на изборни нарушения във Велико Търново

В града са разкрити 9 секции в болници и старчески домове

Шест случая на изборни нарушения във Велико Търново | StandartNews.com

В област Велико Търново са образувани шест досъдебни производства за изборни нарушения  от районните прокуратури. Няма повдигнати обвинения, съобщи БНР.

В деня за размисъл няма подадени сигнали в областната дирекция на МВР за нарушения на изборното законодателство.

По досъдебни производства за търговия с гласове от предишните дни се работи в Горна Оряховица, Павликени, Златарица и Свищов. В изборния ден в общините Стражица, Горна Оряховица и Свищов полицията ще бъде подсилена със сили на жандармерията.

Почти с 4 000 са намалели избирателите в област Велико Търново от евроизборите през месец май досега, показват данните на изборната администрация.

В тази област има 415 избирателни секции. Осигурени са 5 подвижни изборни кутии след заявено желание на трудноподвижни гласоподаватели в общините Горна Оряховица, Лясковец, Павликени и Сухиндол.

Във Велико Търново са разкрити 9 секции в болници и старчески домове.

Междувременно от една от партиите участнички в изборната надпревара съобщиха, че Видинската прокуратура проверява техен партиен лидер и баницата, с която той черпи за имения си ден.

Баницата от личния празник на партиеца била иззета от представители на държавното обвинение заради съмнение на пари в хапките. В хода на проверката той е дал писмено обяснение, че става въпрос за личния му празник.

Според техни изчисления в село Галиче броят на подвижните избирателни секции е седмократно увеличен. Според тях 68-те избиратели, включени в списъците на подвижните секции са хора, които сами могат да стигнат до урните.

В пловдивската община Марица обжалват пред ОИК разлепването на агитационни материали на техен кандидат за кмет на село Скутаре, под чието име е изписано: "Подсъдим по дело №3837/2019 за кражба на булдозер през 2012 година".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай