Паргов: Да сложим край на това порочно управление

БСП има решение за несправедливостта по отношение на средствата за районите, заделяни от Столична община, нужно ни е само доверието на гражданите, каза Милка Христова

Паргов: Да сложим край на това порочно управление | StandartNews.com

Нека да сложим край на това порочно управление - в неделя с №56 в интеграланта бюлетина. Това призова лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов по време на заключителното събитие от кампанията преди местния вот на 27 октомври в "Младост". На митинга-концерт присъстваха председателят на БСП Корнелия Нинова, втората в листата на социалистите за общински съветници Милка Христова, кандидатът за кмет на "Младост", издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, арх. Стефан Стефанов, както и други кандидати за общински съветници, районни кметове и кметове на кметства от БСП, а обичаният български изпълнител Орлин Горанов зарадва присъстващите с най-големите си хитове.
Калоян Паргов благодари на всички, включили се в кампанията в последния месец, кандидати, членове и симпатизанти на БСП, доброволци и граждани на София.

"Това, което виждам у нашите опоненти, е страх, заяви лидерът на БСП - София. - Страх от онова, което може да се случи в неделя. Страх от промяната. Страх от края на тяхното 10-годишно управление в София. Този страх те го подплатяват с опити за манипулации, за фалшификации, за купен вот, за корпоративен вот. Ще им позволим ли да опорочат за пореден път нашия вот?! Не! Защото ние ще бдим. Ще бдим, както призовава Юлиус Фучик. За пореден път ще призова да сложим край на това порочно управление. На 27 октомври с №56 в бюлетината! Нека не позволяваме да ни отнемат победата, която заслужаваме всички ние, софияците, искащи промяна за една нова перспектива".

Калоян Паргов добави, че в неделя изборът ще бъде между статуквото и промяната и поиска доверието на гражданите. "През последния месец видях, че софиянци искат, търсят и ще направят всичко възможно, за да поставят началото на промяната с избора им на 27 октомври, каза той. - Гласувайте с №56 за листата на БСП и за районните кметове и кметове на кметства, с №87 за арх. Стефан Стефанов за кмет на "Младост" и с №75 за гражданския кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП, Мая Манолова. Подкрепете ни, за да може всичко онова, за което си говорихме в кампанията, че имаме решения - инфраструктурата в кварталите, чистотата на въздуха, трафика и задръстванията, недостига на места в детските градини - да ги реализираме. За една по-чиста, по-зелена и просперираща София".

Досегашният заместник-председател на СОС от БСП и втора в листата на социалистите за общински съветници Милка Христова отбеляза, че гражданите от "Младост" бяха едни от първите в София, които проявиха смелост и непримиримост и се противопоставиха на модела на развитие, налаган и позволен от управляващите от ГЕРБ в Столична община в последните 10 години.

"Организацията на БСП в "Младост" направи своя избор, като реши да подкрепи кандидатурата на арх. Стефан Стефанов за кмет на района. Това не е случаен избор, а премислено даване на доверие на човек, който не само има желание, а и конкретни решения, за да стане нашият район по-добро място за живеене, каза тя. - Всичко това с активното и пряко участие на гражданите, живеещи в "Младост".

Милка Христова призова на 27 октомври хората от района да гласуват с номер 56 за листата с общински съветници на БСП, с номер 87 за арх. Стефан Стефанов и с номер 75 за гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова.

"В голямата битка за промяната обаче не само арх. Стефанов, но и всички кметове на райони от БСП ще имат нужда от подкрепата на общинските съветници от групата на социалистите, както и от нов столичен градоначалник, каза тя. - През изминалия мандат район "Младост" беше наказан от Йорданка Фандъкова и от ГЕРБ заради позицията на неговите граждани. Наказанието се изразяваше в средствата, отделени за неговото развитие от Общинския бюджет".

Милка Христова беше категорична, че БСП има решение за несправедливостта по отношение на средствата за районите в София. "Решението е в децентрализацията на инвестиционната програма на бюджета на СО, заяви тя. - 20% да бъдат предоставени директно на районите, съобразно размера на приходите, които техните граждани реализират чрез данъци и такси. А районните кметове, заедно с гражданите, да решават какво да бъде построено или ремонтирано с тези средства".

Арх. Стефанов добави, че неговата цел е да направи от "Младост" по-хубав, по-подреден, по-уреден и по-чист район. "Аз също живея в този квартал и разчитам, че с подкрепата и активното участие на гражданите ще започнем да променяме "Младост", да го направим по-добро място за живеене. Районът ни трябва да има културни средища, театър, места за концерти, ремонтирани тротоари, достатъчно паркоместа, улици без дупки, нови детски площадки... Всичко това е възможно! Ако гласуваме с номер 87 в неделя".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай