Огнян Ценков: Дунавци има нужда от промяна

Кандидат-кметът за Видин от ГЕРБ подкрепи номинирания за кмет на Дунавци Мартин Иванов

Огнян Ценков: Дунавци има нужда от промяна | StandartNews.com

Мартин Иванов е младият и решителен човек, добър професионалист и отговорен гражданин, от когото гр. Дунавци се нуждае. Убеден съм, че Мартин ще спре противопоставянето между жителите на Дунавци и  ще върне доброто взаимодействие между кметство Дунавци и община Видин. Като служител на Регионална дирекция по горите, Мартин Иванов многократно е награждаван за борбата си с бракониерите. Той е сред носителите на традиционната награда „Служител по контрол и опазване на горските територии” –  2015 г. и 2016г. Познавате го като смел и решителен човек. Мартин Иванов ще бъде достоен кмет на най – голямото населено място в Общината след гр. Видин.

Това каза на предизборна среща в гр. Дунавци кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков. Ценков и кандидатите за общински съветници Венци Пасков, Николай Цветков, Десислава Димитрова, Калин Каменов, Янита Каменова, Иван Цолов, Петър Петров и Марин Маринов представиха пред гражданите на Дунавци кандидатската листа на ПП ГЕРБ и акценти от програмата на партията. Гост на срещата бе и областният управител Албена Георгиева.

Да изразят подкрепата си за кандидатурата на Мартин Иванов за кмет на гр. Дунавци, в залата бяха дошли десетки дунавчани. Изграждане на канализационна мрежа в града, асфалтиране на улици, обновяване на детските площадки, облагородяване на зелените площи и залесяване с дървета, изграждане на чешми за питейна вода на обществени места, създаване на социална кухня, грижа и за младите, и за възрастните жители на Дунавци. Това са целите, които кандидатът за кмет на кметство Дунавци от ПП ГЕРБ Мартин Иванов си поставя. Той пое ангажимент за пълна прозрачност и отчетност в работата си и заяви, че ще инициира учредяване на обществен съвет, който да участва при взимане на важните решения за Дунавци. „Ще се отнасям с уважение и ще имам еднакво отношение към всички граждани на Дунавци”, каза още Мартин Иванов. Той бе категоричен, че ще върне добрия диалог между кметство Дунавци и местното читалище. „Конфликтът между сегашното ръководство на Дунавци и читалищните дейци вреди на всички ни, създава лош образ на града ни и пречи духовното средище да изпълнява в пълнота своите функции”, допълни Иванов.

Към жителите на Дунавци се обърнаха и кандидатите за общински съветници Иван Цолов и Петър Петров. „Не съм член на партия ГЕРБ, представител съм на гражданската квота. Станах част от тази листа, без да се замислям на кое място съм, по няколко причини. Огнян Ценков за мен е най – успешният кмет, който Видин е имал от десетилетия, а аз съм работил с много кметове. В национален мащаб наблюдавам как централното управление на БСП, което така и не може да спечели парламентарни избори, се опитва да изправи избраните си кметове срещу държавната власт. Кметовете не могат да воюват с държавата във вреда на своите съграждани. Те не са избрани да водят такива битки, а да работят за развитието на общините си. Защо не подкрепям другите участници в местните избори в Общината – коалицията на т.н. „десни партии”. Съгласен съм, че кандидатът им за кмет е направил много за себе си, самият той го казва. В листата им за общински съветници са се наредили хора, които никога не са изпадали от управлението на общината от десетилетия и на всеки четири години застават и казват – ние сме добри, знаем как, но грешат другите. Няма как да подкрепя такъв отбор”, каза кандидатът за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ Петър Петров.

Един от най – младите в кандидатската листа на  ГЕРБ Иван Цолов заяви, че развитието на гр. Дунавци ще бъде сред неговите приоритети. „Моят род е от тук. Прадядо ми, Петър Даскала, е бил директор на местното училище и заедно с група съмишленици е основател на читалище „Светлина 1922”. Неговите родители са били сред дарителите за изграждането на църквата. Прадядо ми е дарил църковната камбана. Моят дядо, който 40 години бе съдия във видинския съд, ми предаде любовта си към Дунавци. Убеден съм, че заедно можем да направим гр. Дунавци един прекрасен град за всичките му жители”, каза Иван Цолов.

Предизборната среща на ПП ГЕРБ  в Дунавци предизвика голям интерес не само сред местните жители, но и сред представители на политически сили, участници в местните избори. И докато едните се опитаха да създадат напрежение и дори да предизвикат физически сблъсъци, другите изразиха подкрепата си за Мартин Иванов и благодариха на Огнян Ценков за работата му като кмет на община Видин в настоящия мандат.

В крайна сметка, независимо, че опонентът на Мартин Иванов за кмет на кметство Дунавци изключи демонстративно електричеството в залата, срещата в Дунавци протече при активен диалог между жителите на града и кандидатите на ПП ГЕРБ.

„Случилото се и днес, на това събрание, ясно показа, че Дунавци има нужда от промяна. Има нужда от кмет, който ще спре противопоставянето между хората, за да може жителите на Дунавци обединени да работят за развитието на своя град”, каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков.

Областният управител Албена Георгиева благодари на жителите на Дунавци за активната позиция. „Благодаря ви за подкрепата, която ни показвате. Винаги сме представяли това, което сме направили ние, а не какво не са направили другите. За изминалите четири години екипът на Огнян Ценков работи по всички проекти и проблеми, за които опонентите ни се сещаха единствено в предизборните си програми. Те решават проблемите на думи, ние представяме делата си”, каза в заключение Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай