Четвъртък,

Манолова тръгна от района на Иванчева

От: Стандарт -
Манолова тръгна от района на Иванчева
A
A
A

Мая Манолова откри кампанията си за кмет. Това стана от специално издигната шатра пред Националния дворец на културата, която е и щаб на кампанията.

"Днес официално стартирам предизборната си кампания за кмет на София. Избрах да го направя, като отида в три от кварталите на столицата - "Люлин", "Красна поляна" и "Младост", като знак и ангажимент към гражданите, че ще бъда на терен винаги, когато има проблем за решаване. Защото София не е само "София 1000", София е "Люлин", "Младост", Панчарево, "Обеля", София е всеки един квартал и всяко едно населено място. Това е в центъра на моята програма как трябва да променим нашия град, заяви по-рано Мая Манолова на среща с жителите на "Люлин.

"Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъда сред хората, защото проблемите на хората най-добре се разбират на място, когато има непосредствен контакт. Това е, което смятам да правя като кмет - решенията да се вземат с хората от "Младост", от "Люлин", от "Обеля", от "Надежда", обяви Манолова по време на среща с граждани в столичния квартал "Младост", цитирана от Novini.bg

"Стоя до всеки гражданин на "Младост", който се е обявил срещу презастрояването, срещу унищожаването на последните останали междублокови пространства, зелени площи, детски площадки. Правех го като омбудсман, ще го правя и сега. Няма да позволя да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една площадка и нито една зелена площ. Заедно ние ще сложим точка на посегателствата върху зелената система – върху зелен "Младост" и върху зелена София, и ще направим всичко те да останат такива", подчерта гражданският кандидат за кмет.
"Няма да е лесно в тази кампания. Това се вижда не само от кофите за боклук, които в "Люлин", откъдето идваме, буквално преливаха. Буквално преливат и кофите с лъжи върху мен, въру моя екип, върху хората от Инициативния комитет, може би и върху тези от Вас, които имат силата и смелостта да застанат зад мен. Това няма да ме спре, няма да ме изплашни. Ние не искаме власт на всяка цена, искаме модела, по който се управлява София – пилеенето на вашите пари да бъде спряно. София да се управлява почтено, честно, открито и прозрачно. Честно управление - това е формулата, към която се стремя и зад която съм сигурна, че ще застанете и Вие", обърна се Манолова към събралите се хора.
"Няма да ни е лесно в тази кампания, но предлагам да я проведем с усмивка, с настроение и любов. Защото го правим за добро, защото искаме София да бъде модерна европейска столица, чист и зелен град, в който спокойно да растат нашите деца и внуци и да живеят достойно възрастните хора, искаме София да бъде град, в който има енергия, има перспектива. Сигурна съм – утре заедно ще управляваме за доброто на града, на нашите деца и на възрастните хора", завърши Мая Манолова.
От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, заявиха, че проблемите с презастрояването в "Младост" трябва да бъдат решени трайно, като уточниха, че вече са спасени от застрояване редица терени в квартала, благодарение на протестите от 2016 година, подкрепени от Мая Манолова, която тогава изпълняваше длъжността омбудсман.


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички