Манолова тръгна от района на Иванчева

Стоя до всеки гражданин на "Младост", който се е обявил срещу презастрояването, каза кандидатът за столичен кмет

Манолова тръгна от района на Иванчева | StandartNews.com

Мая Манолова откри кампанията си за кмет. Това стана от специално издигната шатра пред Националния дворец на културата, която е и щаб на кампанията.

"Днес официално стартирам предизборната си кампания за кмет на София. Избрах да го направя, като отида в три от кварталите на столицата - "Люлин", "Красна поляна" и "Младост", като знак и ангажимент към гражданите, че ще бъда на терен винаги, когато има проблем за решаване. Защото София не е само "София 1000", София е "Люлин", "Младост", Панчарево, "Обеля", София е всеки един квартал и всяко едно населено място. Това е в центъра на моята програма как трябва да променим нашия град, заяви по-рано Мая Манолова на среща с жителите на "Люлин.

"Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъда сред хората, защото проблемите на хората най-добре се разбират на място, когато има непосредствен контакт. Това е, което смятам да правя като кмет - решенията да се вземат с хората от "Младост", от "Люлин", от "Обеля", от "Надежда", обяви Манолова по време на среща с граждани в столичния квартал "Младост", цитирана от Novini.bg

"Стоя до всеки гражданин на "Младост", който се е обявил срещу презастрояването, срещу унищожаването на последните останали междублокови пространства, зелени площи, детски площадки. Правех го като омбудсман, ще го правя и сега. Няма да позволя да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една площадка и нито една зелена площ. Заедно ние ще сложим точка на посегателствата върху зелената система – върху зелен "Младост" и върху зелена София, и ще направим всичко те да останат такива", подчерта гражданският кандидат за кмет.
"Няма да е лесно в тази кампания. Това се вижда не само от кофите за боклук, които в "Люлин", откъдето идваме, буквално преливаха. Буквално преливат и кофите с лъжи върху мен, въру моя екип, върху хората от Инициативния комитет, може би и върху тези от Вас, които имат силата и смелостта да застанат зад мен. Това няма да ме спре, няма да ме изплашни. Ние не искаме власт на всяка цена, искаме модела, по който се управлява София – пилеенето на вашите пари да бъде спряно. София да се управлява почтено, честно, открито и прозрачно. Честно управление - това е формулата, към която се стремя и зад която съм сигурна, че ще застанете и Вие", обърна се Манолова към събралите се хора.
"Няма да ни е лесно в тази кампания, но предлагам да я проведем с усмивка, с настроение и любов. Защото го правим за добро, защото искаме София да бъде модерна европейска столица, чист и зелен град, в който спокойно да растат нашите деца и внуци и да живеят достойно възрастните хора, искаме София да бъде град, в който има енергия, има перспектива. Сигурна съм – утре заедно ще управляваме за доброто на града, на нашите деца и на възрастните хора", завърши Мая Манолова.
От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, заявиха, че проблемите с презастрояването в "Младост" трябва да бъдат решени трайно, като уточниха, че вече са спасени от застрояване редица терени в квартала, благодарение на протестите от 2016 година, подкрепени от Мая Манолова, която тогава изпълняваше длъжността омбудсман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай