Христова за Централна баня: Ходим върху течно злато и го прахосваме

От няколко души на кръгла маса се чу фразата "банята е топлото сърце на София"

Христова за Централна баня: Ходим върху течно злато и го прахосваме | StandartNews.com

"Ходим върху течно злато и го прахосваме". Това каза досегашният заместник-председател на СОС и втора в листата на БСП за общински съветници Милка Христова по време на участието й в кръгла маса за съдбата на Централната баня в София. Всички присъстващи бяха единодушни, че банята не бива да бъде превръщана в музей, а басейните - в камерни зали за концерти. От няколко души на кръглата маса се чу фразата "банята е топлото сърце на София".

"Днешната кръгла маса е триумф на гражданите", така започна изказването си Милка Христова. Тя разказа как е получила доклада от заместник-кмета Тодор Чобанов за бъдещето на банята още преди година. "Тогава обявих ситуацията за театър на абсурда, това беше официалната ни позиция, добави Милка Христова. - Благодаря на гражданите от  "Термално-нормално", че откликнаха и последва една верижна реакция на недоволство". Милка Христова е убедена, че хората са наясно със случващото се и представената информация от страна на Столична община и конкретно на заместник-кмета Тодор Чобанов е "подценяване на интелигентността на хората". "Та ние ходим върху течно злато и го прахосваме по един недопустим начин", категорична беше тя.

Като заместник-председател на досегашния Столичен общински съвет Милка Христова е наясно с документация относно музея, който се намира в сградата на банята, както и информацията, която е грешно представена на хората. "Издръжката на музея е над 2 милиона лева, това ще натовари бюджета много", каза Милка Христова. Тя призова следващият кмет на София и общинските съветници в СОС да се обединят и да се заемат с този въпрос, като бъде отделен бюджет за банята и нещата спрат да се правят "на тъмно и скрито". Милка Христова завърши със следния апел: "Нека спасим банята, нека да я запазим както за туристите, така и за софиянци".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай