Петък,

Т.Тодоров:Дулово не се продава и не се разменя

От: Стандарт -
1455
Т.Тодоров:Дулово не се продава и не се разменя
A
A
A
  • Общината не е обект на политически договорки между ГЕРБ и ДПС

ТОДОР ТОДОРОВ

член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор в Силистра

Kакто заяви министър-председателят г-н Бойко Борисов в интервюто си пред bTV истинската битка на тези местни избори ще бъде между ГЕРБ и ДПС в така наречените смесени райони. Затова искам отговорно да заявя, че община Дулово не се продава, не се разменя и не е обект на никакви политически договорки между двете партии, на никакво ниво – нито национално, нито на местно. Защото тук живеят мислещи хора, а не крепостни селяни, в каквито искат да ги  превърнат от ДПС.
След промените от 1989 година ДПС е първа политическа партия в област Силистра и управлява в повечето общини в областта. Община Дулово беше известна, като „бастиона на Доган“. Пробивът в монопола на ДПС в областта и в община Дулово се случи през 2011 година, когато издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ д-р Юксел Ахмед победи на балотажа кандидата на ДПС. Тогава ГЕРБ бе първа политическа сила и в още три общини – Силистра, Тутракан и Кайнарджа. Четири години по-късно на местните избори през 2015 година общините в областта, управлявани от ГЕРБ, станаха пет - кметовете на общините Силистра, Дулово, Тутракан и Кайнарджа спечелиха поредни мандати, а бе спечелен вотът и в община Алфатар. Така на ДПС остана да управлява останалите две общини в областта – Ситово (за пръв път) и Главиница.На тези местни избори политическата цел пред нас е да направим   аналогични пробиви и в общините Главиница и   Ситово, които видимо изостават в своето развитие на фона на останалите около тях.
Разчитайки на доверието на хората и изградените структури по места  виждам реална възможност статуквото там да бъде променено.  

 


Всички новини от категория Местни избори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички