Т.Тодоров:Дулово не се продава и не се разменя

Общината не е обект на политически договорки между ГЕРБ и ДПС

Т.Тодоров:Дулово не се продава и не се разменя | StandartNews.com
  • Общината не е обект на политически договорки между ГЕРБ и ДПС

ТОДОР ТОДОРОВ

член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор в Силистра

Kакто заяви министър-председателят г-н Бойко Борисов в интервюто си пред bTV истинската битка на тези местни избори ще бъде между ГЕРБ и ДПС в така наречените смесени райони. Затова искам отговорно да заявя, че община Дулово не се продава, не се разменя и не е обект на никакви политически договорки между двете партии, на никакво ниво – нито национално, нито на местно. Защото тук живеят мислещи хора, а не крепостни селяни, в каквито искат да ги  превърнат от ДПС.
След промените от 1989 година ДПС е първа политическа партия в област Силистра и управлява в повечето общини в областта. Община Дулово беше известна, като „бастиона на Доган“. Пробивът в монопола на ДПС в областта и в община Дулово се случи през 2011 година, когато издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ д-р Юксел Ахмед победи на балотажа кандидата на ДПС. Тогава ГЕРБ бе първа политическа сила и в още три общини – Силистра, Тутракан и Кайнарджа. Четири години по-късно на местните избори през 2015 година общините в областта, управлявани от ГЕРБ, станаха пет - кметовете на общините Силистра, Дулово, Тутракан и Кайнарджа спечелиха поредни мандати, а бе спечелен вотът и в община Алфатар. Така на ДПС остана да управлява останалите две общини в областта – Ситово (за пръв път) и Главиница.На тези местни избори политическата цел пред нас е да направим   аналогични пробиви и в общините Главиница и   Ситово, които видимо изостават в своето развитие на фона на останалите около тях.
Разчитайки на доверието на хората и изградените структури по места  виждам реална възможност статуквото там да бъде променено.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай