Доган гласува първи /ОБЗОР/

Борисов даде гласа си за тези, на които вярва, Нинова – за промяната

Доган гласува първи /ОБЗОР/ | StandartNews.com

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува по традиция първи от политическите лидери у нас. Той пусна бюлетината си в столичното 36-то училище Максим Горки. Ахмед Доган упражни правото си на глас точно в 7.55!  Символика в часа за гласуване имаше и при вота на председателя на Движението – Мустафа Карадайъ. Докато на евроизборите, той гласува машинно, сега Карадайъ пусна хартиена бюлетина. Направи го точно в 9,55 часа.

Борисов: Гласувах за тези, които направиха метрото

"Гласувах за тези, които ще продължават да правят от "Младост" до "Тракия", които ще продължат да правят южната дъга, така както направихме северната дъга. За тези, които се справиха с кризата с боклука. Тези, които направиха метрото. Тези, които направиха парковете и булевардите приветливи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като пусна бюлетината си в 78 училище "Христо Смирненски" в Банкя Хората сами решават съдбата си. Какво по-хубаво от това да идеш и да си дадеш гласа за тези, на които вярваш.", каза още Борисов.

Патриархът даде вот за бъдещето на младите

Гласувах за по-доброто бъдеще на младите хора, за по-доброто устройване на столицата ни, както на децата, така и на възрастните хора. Това заяви патриарх Неофит, след като гласува в първа секция на 6 ОУ „Граф Игнатиев“ в София.

„Ще подкрепя всяка инициатива, която ще бъде за доброто на столичани от всички възрасти“, допълни той, цитиран от агенция "Монитор". Светейшият даде своя вот в 12 часа, след като преди това отслужи Света литургия, както прави всяка неделя.

Радев иска за спокоен и сигурен живот

Призовавам гражданите да гласуват, каза президентът Румен Радев, пускайки бюлетината си в София. „Гласувах за това София да се развива като столица на цялата страна, като град в интерес на своите граждани, в който те живеят спокойно и сигурно, публичните средства се харчат прозрачно и ефективно, обществените услуги са качествени, градоустройството е в хармония с природата, каза държавният глава.

Караянчева: Кърджали да си върне славата

„Гласувах за промяната. Гласувах за това Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. Да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен и най-вече подреден град”, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след като даде вота си в Кърджали.

"Призовавам моите съграждани нека днес да излязат да гласуват. Техен избор да бъде, никой не може да им казва как да гласуват, но нека да помислят кой би бил най-полезен за по-доброто развитие на Кърджали. Нека да изберат него", заяви Караянчева.

Нинова: Промяна на статуквото

С букет пред урните бе посрещната лидерът на БСП Корнелия Нинова от активисти на соцпартията. Тя гласува в 48-ма секция в 25 ОУ „Петър Берон“, където бе придружена от младежи от БСП. „Гласувах за промяна на статуквото, каза лидерът на БСП.

Симеонов пусна бюлетина за промяната в Бургас

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пусна бюлетина в Бургас. Той гласува в ОУ „Найден Геров“ в най-големия бургаски жилищен комплекс „Меден рудник“.

„Гласувам за промяната в Бургас, а дай Боже и в цяла България”, каза Валери Симеонов след като пусна бюлетината и даде своя вот.

Марешки: Да завъртим колелата на развитието

Днес в ранните сутрешни часове завъртяхме стрелките на часовниците назад и нека днес това да е единственото нещо, което сме завъртели назад и с хубавия ден, който започва, да завъртим колелата на развитието на България в правилната посока.  Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, пускайки бюлетината си. Българският народ го заслужава и за това гласувах аз“, подчерта Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай