Ето какво каза Атанас Камбитов преди балотажа

Защото ние сме на правилния път и във вярната посока - за бъдещето на модерен, уреден Благоевград

Ето какво каза Атанас Камбитов преди балотажа | StandartNews.com

Атанас Камбитов:  Със силата на опита ми и осъзнатите грешки да продължим да надграждаме

Защото ние сме на правилния път и във вярната посока - за бъдещето на модерен, уреден Благоевград

- Г-н Камбитов, след броени дни сте изправен отново пред избор за кмет за трети мандат в Благоевград. Резултатите от първия тур не бяха очаквани. Как ги приехте и с какво настроение очаквате неделя?
- Болезнено приех резултатите от първия тур. С вота си те ми показаха ясно и точно моите грешки. Благодаря им за този урок. Дадоха оценката си за мен и работата, свършена от екипа ми. Разбрах какво ми казаха, какво искат  от мен. Разбрах и от какво са  недоволни. Когато човек работи по важни и големи проекти, свързани с развитието на града, когато се случват толкова много нови неща, фокусът се измества. Улисан да свършиш едрото,  изместваш вниманието си от  изключително важни детайли, а именно работата с всеки отделен човек, да чуеш проблемите и болките му. Дадох си сметка, че съм допуснал забавяне на може би най-важния приоритет- работата и финансовото състояние на хората в града. На нали знаете как се строи къща - полагаш основите, издигаш големите стени, които да пазят обитателите и после започваш да се вглеждаш в детайлите. Аз в моите два мандата изграждах крупното, едрото, сега обаче мой приориет са  хората в града и работата на администрацията, която ръководя с всеки отделен човек. Затова, когато отново спечеля доверието на съгражданите ми, първото, което ще направя е спешна реорганизация на работата в общината. Сигурно съм пропуснал някои действия на мои подчинени и хора, около мен, и сега след всичките 8 години, в които   строихме, изграждахме, поставихме основите на още много хубави неща, които ще се случат в следващите 4 години, е време да се обърна с лице към гражданите и всеки отделен човек ,с неговите проблеми.  Отчитам тази грешка. Ние за тези години свършихме страшно много неща за Благоевград, подкрепяни от добрата воля на правителството и лично премиера Бойко Борисов. С какво настроение очаквам неделя и деня на балотажа?! Оптимист съм, че благоевградчани ще ми простят грешките и ще ми дадат шанс да завършим заедно започнатото преди 8 години. Хората в Благоевград са искрени, емоционални и достатъчно интелигентни, за да знаят, че ние вървим по правилният път, в правилната посока  за повишаване на тяхното благосъстояние.
- Посочете с какво най-много от постигнатото  се гордеете?!
- Горд съм с всичко, което направихме. Ние не спирахме да работим. Достатъчно е да се разходите из Благоевград, за да видите десетките нови кръстовища, улици, детски градини, паркове, санирани жилища, новото депо, което се мери с най-добрите в Европа и България. Привлякохме над 300 милиона лева в общината. Повярвайте ми, не всеки може да го направи. Аз знам какви усилия е коствало на екипа ми и на мен лично, всичко това да се случи в Благоевград. Явно е обаче, че за хората, това не е достатъчно. Проблемът идва от липсата на работни места и работа.  Когато човек няма работа и пари, всичко това, не му прави впечатление. И ако аз виждам постигнатото общо за града, всеки човек мери от собствената си камбанария и за всеки отделен човек е важно собственото му благосъстояние. Съгласен съм. Знам, колко сериозен удар за много семейства в Благоевград  беше затварянето на Булгартабак. Знам обаче и как да помогна и  работя усилено  по въпроса. Преминах  най- трудните етапи от подготовката на Индустриалната зона. Доказвал съм, че с каквото се захвана го довеждам до край, така че ще я реализирам и нищо не може да ме спре. Първата фирма ще отвори до година и 4 месеца и до 2 години ще създам поне 2000 работни места в Благоевград! Обещал съм го и ще го изпълня,така както изпълних  обещания, дадени преди 8 години. Последователно, стъпка по стъпка, но винаги с успех и доказателствата за това са навсякъде в Благоевград.
- Когато човек влиза той в битка би трябвало добре да познава "врагът ". Вие се изправяте срещу независим кандидат ,подкрепен от БСП . Познавате ли опонента си ?
- Той не е независим, а кандидат на БСП, държа да го подчертая изрично. С опонента ми се срещнахме на публичен дебат в началото на предизборната кампания, дебат, в който не успях да разбера с какви мотиви той се явява на избори, а и в хода на кампанията, не разбрах как ще реши важни проблеми. Програмата му е пожелателна, но конкретика не видях. Това, което видяхме обаче е ,че в сянката му се появиха червени политици от миналото със своите интереси  един приятелски кръг от познати имена в Благоевград, част от които са такива,чийто интереси съм засегнал.  Днес, същите тези хора, видяха възможност да се реабилитират във властта, скрити зад кандидатурата на Томов.
- Това означава ли, че сериозни бизнесинтереси и мощно бизнеслоби се е заформило в Благоевград?
- Така изглежда. Много лесно от страни да съдиш за работата на другите. Видяха, че в Благоевград нещата се случват, но забравят, че личния принос, добрата комуникация с правителството на ГЕРБ, с министрите, е в основата на множеството реализирани и заложени проекти в Благоевград. Аз и екипът ми вършехме всичко с привидна лекота,но всъщност зад всеки проект стоят неимоверни усилия. Не всеки може да се справи с тази тежест, не е токова лесно ,колкото на някои им се вижда. Чувам оттук оттам, че вече се разпределят проекти, възбуждат се стари апетити за парк Бачиново, за парк Ловен дом, чух също , че бизнесмени, отдавна напуснали Благоевград и затлачили бизнеса си тук, са дали заявка да помагат, подкрепяйки опонента ми и т.н.
- т.-е има широко обединие на заинтересовани бизнес и политически среди?
- Да, има обединение и е нормално. Тези, чийто апетити не съм удовлетворил да се обядинят срещу мен. Важи и за политиците, част от които са бизнесмени с лични интереси. А кандидатите за кметове, които се провалиха и подкрепят Томов, няма какво да ги коментирам, нормално е да отидат някъде, след като да подкрепят мен не е нормално. Все пак аз съм от другата страна на монетата.   
- Много беше мръсна тази кампания. Много кметове,много кандидати, много закани. Къде във всичките намерения на този бизнес кръг от ваши опоненти е грижата за  Благоевград?
- Благоевград, грижата за неговите жители е в моята програма, в изминалите 8 години. Заложихме амбицицозни планове, започнахме изпълнението им вече. Винаги съм работил за Благоевград и ще работя за Благоевград с още по-голям ххъс ,защото няма по -голямо щастие от това да видиш как нещата се сучват. Аз и екипът ми показахме ,че можем да работим и можем да довършим започнатото ,а то никак не е малко. Работим по десетки заложени проекти. Имаме ясни приоритети. Следващите 4 години аз и екипът ми наред с всичко останало ще се посветим в служба на отделния човек, на проблемите на хората, защото въпреки усилията ми се оказа, че нещо не съм чул, не съм направил за тях . Ще работим по заздравяване на връзката ни с жителите на Благоевград.
- Каква е прогнозата Ви за резултата в неделя?
- Оптимист съм. Глас народен глас Божи! Просто призовавам хората да гласуват за Благоевград, за тези ,които доказаха че могат да работят за един по-красив и модерен град ,а в следващите 4 години решени да направят жителите си щастливи от живота си тук . Държавата  бе зад нас през всичките тези години ,а помоща на правителството безценна ,така ,че смятам ,че това трябва да се има предвид . Призовавам ги да гласуват за ясното Бъдеще на децата си и да се доверят на силата на вече 8 годишния ми опит . Да има нов кандидат за кметския пост,но с него има риск да загубим 4 години ,в които той да греши и да се учи от грешките си. Няма време за подобни експерименти. Вярвам, че благоевградчани ще заложат на сигурното, на силата на опита. Ние познаваме проблемите на Благоевград и знаем как да ги решим. С бюлетина 43 и Атанас Камбитов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай