Злато и сребро за "Вила Любимец"

Злато и сребро за "Вила Любимец" | StandartNews.com

Двойно признание получи "Вила Любимец" за вината си. Божолето на избата, Фемела Мерло 2013 г., спечели златен медал на Дефилето на младото вино, което се проведе този уикенд.

"Фемела е плод на нашето творческо търсене за младо вино с жив и искрящ гранатовочервен цвят, съблазняващо с комплексен и многопластов плодов аромат с акценти на цитрус и червени плодове. Вино със собствен стил!", разкриват от компанията.

Фестивал "Дефиле на младото вино" е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм на град Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на ноември в Стария град на Пловдив. Интересът към този фестивал е огромен. Гости на изложението бяха много бизнесмени, ресторантьори, чужденци, които имат желание да изнасят вина, винени експерти и много любители на гроздовите елексири.

Вината на "Вила Любимец" бяха приети изключително добре и се радваха на невероятен интерес от страна на посетителите. Качеството на вината, както и модерните визии грабнаха вниманието на всички гости. Освен Фемела Мерло 2013 г., посетителите бяха приятно изненадани и от вината от серия Пагане на избата.

Очарованието на вината от серия Пагане премина границите на България с участието си в един от най-престижните винени конкурси в света.

AWC Виена/International wine challenge/ е едно от най-големите винени състезания в света. Всяка година около 1700 производители от 37 страни участват в този конкурс. Провежда се дегустация при строги правила, като целта е създаване на високи стандарти, с цел непрекъснато повишаване на изискванията за качество в света на виното. Вината се оценяват в съответствие с международната 100-точкова система. Групата от експерти на AWC Виена се състои от национални и международни енолози, винени експерти, сомелиери, винени търговци и журналисти. Международното жури присъди 89,6 точки от максимум 100 на Пагане Шардоне и по този начин го нареди сред сребърните финалисти в конкурса.

Пагане Шардоне получи и златен медал от Винария 2013 г. Изтънченото вино е с приятен жълтозлатист цвят, комплексен нос, в който се откриват аромати на цитрус, зряла праскова и тропически плодове, елегантно подчертани от ванилия и пушени нотки, с добре балансиран вкус и приятна свежест.

Серията Пагане е на пазара вече близо година и половина, като през 2012 г. беше представена от купажите Пагане Шардоне по Совиньон блан, Пагане Каберне Совиньон по Мерло по Сира и Пагане Розе от Сира.

За втора поредна година виното Розе от Сира се радва на огромен интерес от страна на клиентите и бе изчерпано изключително бързо.

За ценителите на едносортови вина избата разшири серията с Пагане Шардоне, Пагане Пино Гри, Пагане Каберне Совиньон и завладяващия купаж от Каберне Совиньон по Мерло. Тези вина бяха представени през май 2013 г. на Втория балкански международен винен конкурс и фестивал и очароваха както посетителите, така и журито, което беше представено от многоуважавани винени експерти от целия свят, които оцениха качествата на вината с медали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай