Четвъртък,

Превозвачите недоволни от транспортния министър. Защо?

От: Стандарт -
942
Превозвачите недоволни от транспортния министър. Защо?
A
A
A

Наясно сме, че на 18 май има матура и не можем като отговорен бранш да си позволим да нарушим бъдещето на хиляди деца. Ще се съобразим с началния час на матурата и ще направим всичко необходимо децата да се явят на изпита. Това каза пред БНТ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

Преди дни министърът на образованието Николай Денков настоятелно е помолил градският транспорт да работи нормално и да не бъдат блокирани пътища поне до 9 часа и между 12 и 14.30 часа на 18 май. Това би дало възможност за нормално придвижване на зрелостниците до местата за провеждане на матурата, както и за прибирането им след края на изпита.

Арабаджиев подчерта, че близо три месеца превозвачите не срещат разбиране по нито една тема, а винаги са били диалогични.

"За да има диалог, трябва да има две страни. В момента ние се движим по два съседни коловоза и не виждам къде напред във времето можем да пресечем интересите си", заяви Арабаджиев.

По думите му и вчера в транспортна комисия в НС са чули същите неща, които ги чуват от месеци и не виждат пресичане на гледните точки.

"Най-тежките различия са с министър Събев, въпреки че голяма част от исканията ни не са насочени към транспортното министерство. Той по-скоро се изявява като министър на друг бранш и чухме, че заради друг отрасъл, който имало бизнес, не може да се отмени искането ни за биодобавката. Един министър на транспорта да защитава друг бранш, за нас е изключително разочароващо", каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com