Защо гърците спряха да пазаруват у нас

Големият скок на инфлацията в еврозоната бе през март, през април имаме забавяне, коментира икономист

Защо гърците спряха да пазаруват у нас | StandartNews.com

От 2-3 месеца гърците вече не идват у нас да пазаруват, защото цените са близки до тези, на които купуват в Гърция, стана ясно от думите на преподавателя по икономика проф. Йоаким Каламарис по bTV.

Доскоро жители на Северна Гърция масово пътуваха до България за бензин и хранителни стоки, коментираха гръцките медии и съобщаваха, че рязко е спаднал оборотът на магазините в северната част на страната.

"Отиваме до България, защото тук не можем да издържим на цените", признават пред камерите гърци, които поне един път на седмица зареждат в съседните български области. Гръцките търговци поискаха помощ и мерки от правителството, за да не фалират.

Големият скок на инфлацията в еврозоната бе през март, през април имаме забавяне. Това е първи знак, че вървим леко към стабилизиране, но стабилизиране на тези високи нива, каза Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика пред БТВ.

Ако Европа наложи стриктно ембарго върху руския петрол, може да вкараме Европа в рецесия, предупреди Богданов. Това е големият риск за Европа. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай