Започна се! 25 апартамента продадени, а блокът замръзна на Акт 14

Започнаха ли проблемите с продажбите "на зелено"

Започна се! 25 апартамента продадени, а блокът замръзна на Акт 14 | StandartNews.com

Проблемите с продажбине на жилижа "на зелено" започнаха.

Жилищата закупени, цената - 650 евро на квадратен метър, но… сградата не е готова, а са минали почти четири години от първата копка, пише 24rodopi.

Кахърите на десетки собственици на апартаменти са в нов блок в центъра на Кърджали.

Ходене по мъките и обещания - това получават новодомци, които не могат да влязат в завършените си апартаменти.

„Има жилища, които са готови за влизане в тях, но сградата е все още на Акт 14. Ние сме платили 163 000 лева за апартамент, имаме нотариален акт, но просто строителството не е завършено“, разказва за 24rodopi.com кърджалийката Лиляна Дънкан.

Сградата започва да се строи през 2019 година. През 2020-та Лиляна и съпругът й Уилям решат да закупят жилище.

„През 2021-ва всичко трябваше да е готово. Но не стана. Говорихме с предприемачите, постоянно ни се казваше-тази пролет, тази есен, до края на годината. Вече е април 2023-та, а тази сграда няма дори Акт 15“, споделя жената.

Със съпруга й идват от САЩ. Решават да живеят в родния град на жената. Но…, сменят квартири, а напредък по сградата няма.

„Работниците са трима. Един ден дойдат, няколко седмици след това ги няма. Постоянно говорим по телефона с инвеститорите, пак нови срокове и така. Промяна няма“, казва Лиляна. Съпругът й допълва: „В САЩ подобен блок се строи за 7 месеца, тук вече минаха 4 години“.

25 са апартаментите и всички са продадени. Повечето от хората са зад граница. Всички недоволстват. Строителните отпадъци стоят в двора, минава се през метални решетки, за да се достигне до сградата.

„Ще си търсим правата в съда. Искам да се направи една нотариална заверка с дата, в която този обект ще бъде завършен и всички собственици ще могат да влязат в жилищата си“, посочва още Лиляна Дънкан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай