Замразяване на минималната заплата? КНСБ показа зъби

Новият механизъм, предложен от социалното министерство, запали пожар

Замразяване на минималната заплата? КНСБ показа зъби | StandartNews.com

Президентът на КНСБ Пламен Димитров нарече "неадекватни" предложенията на социалното министерство за нов механизъм, по който да бъде определяна минималната работна заплата. Едно от предложенията е тя да не се увеличава, ако в средносрочната бюджетна прогноза за текущата година е заложен спад на брутния вътрешен продукт, на производителността на труда и на други индикатори.

ВИЖ ОЩЕ: Революция с минималната заплата! Социалното министерство изненада всички

Пред БНР Димитров посочи, че синдикатът очаква повече яснота на насроченото за утре официалното обсъждане на различните варианти от тристранна работна група:

"Има експертни недомислици. Като там пише, да речем, намаление на ръста на брутния продукт и ръстове на инфлацията, което по-точно значи не е ясно, т.е. като има ръст на инфлацията, няма да увеличаваме минималната заплата ли? Има и много други неясноти, които искаме утре да чуем, все пак, МТСП какво ще обясни, за да разберем какво се предлага, но като цяло концептуалният подход, видите ли, че трябва да имаме моменти, в които минималната заплата едва ли не да се замразява, за нас не е приемлив вариант".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи