Закриват единната сметка на НАП

Закриват единната сметка на НАП | StandartNews.com

София. Плащания на данъци и осигуровки към единната сметка на НАП могат да се извършват до 11 часа днес, напомниха от приходната агенция. Сметката ще бъде закрита в края на работния ден, тъй като противоречи на промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Парламентът прие поправките по спешност, след като Конституционният съд определи единната сметка за противоконституционна

 

От НАП предупреждават да не правим плащания по-късно от 11 ч., защото данните трябва да бъдат обработени до края на работния ден.

 

От новата работна седмица, която започва във вторник, ще бъдат открити четири отделни сметки - за данъци, за социалноосигурителни вноски, за здравни вноски и за вноски по допълнителното задължително пенсионно осигуряване. Гражданите и фирмите ще избират кой вид задължение погасяват, но за всеки вид задължение ще остане правилото да се погасява първо най-старото.

 

Информация за новите банкови сметки по териториални структури ще бъде достъпна след 1 март 2014 г. в рубриката „Плащане", в банковите офиси и на гишета за обслужване на клиенти на НАП, съобщиха от агенцията. Те ще изпратят близо 300 000 персонални електронни писма до всички данъкоплатци, чиито електронни адреси са достъпни в регистрите на Агенцията до края на седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай