Yettel и бизнесът обмениха опит в областта на устойчивите практики

Под наслов “ESG Connect” телекомът проведе бизнес закуска по темата

Yettel и бизнесът обмениха опит в областта на устойчивите практики | StandartNews.com

Телекомуникационният оператор Yettel бе домакин на първата бизнес закуска ESG Connect в своята централа, която събра разнообразна група от компании и експерти с цел обмяна на опит и добри практики в интегрирането на принципите за устойчивост в областта на околната среда, социалната сфера и управлението (ESG) в бизнеса. Срещата се фокусира върху насърчаването на устойчиви бизнес решения и партньорства, подчертавайки ангажимента на Yettel към устойчивото развитие.

В неформална обстановка бизнес клиенти и партньори на оператора споделиха своя опит в областта на устойчивите бизнес стратегии и значението на ESG за техния бизнес. Дискусионните сесии очертаха възможности за сътрудничество между компаниите с цел постигане на по-устойчиво бъдеще, като подчертаха значението на иновациите и стратегическото планиране при интегрирането на устойчиви практики.

Откриващата сесия, водена от Yettel, се съсредоточи върху ролята на телекомуникациите в устойчивото развитие, като представи възможности, които бизнесите могат да интегрират принципите на ESG в основните си стратегии. Във втората част на събитието, Иван Попов, изпълнителен директор на ThingsLog, дългогодишен партньор на Yettel и доставчик на решения за дистанционно наблюдение, представи новата платформа ESG Platform. Тя използва IoT технологии за събиране и анализ на данни, свързани с използване за природните ресурси, предоставяйки на бизнеса не само възможност за по-лесно отчитане в екологичната сфера на ESG, но и възможности за оптимизиране на дейността му и намаляване на въздействието върху околната среда.

Сред участниците в конференцията ESG Connect бяха представители от различни сектори, сред които UniCredit Bulbank, Coca-Cola, Каменица, Eurospeed, Sodexo, tbi bank, Kaolin, НИК Електроникс, Trading 212, Garitage Park, Transpress и др., което подчертава нарастващото значение на ESG инициативите за различни индустрии.

Демонстрирайки своя ангажимент към ESG, Yettel представи и редица проекти и стратегии, фокусирани върху управлението на околната среда, ангажираността на служителите и устойчивите практики. Сред своите постижения от последната година компанията изтъкна 10-годишния договор за доставка на възобновяема енергия, целящ значително намаляване на емисиите, генерирани от мрежата, кампанията "Рециклирай и спести", насочена към намаляване на електронните отпадъци и инициативите, осигуряващи достъп до технологии и свързаност, и насочени към преодоляване на цифровото разделение. Телекомът представи и своите вътрешни програми, насочени към ангажиране на служителите с важността на темите, свързани с ESG.

Повече информация за стратегията за устойчиво развитие на Yettel може да бъде открита на сайта на оператора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай