"Язаки" отваря нови 200 работни места в Сливен

"Язаки" отваря нови 200 работни места в Сливен | StandartNews.com

Сливен. "До края на 2014 година ще отворим нови 200 работни места в Сливен". Това обяви пред журналисти производственият мениджър на фирма "Язаки" в града под Сините камъни Цветан Димитров. Това означава, че в края на годината 1000 души от града и околността ще вадят хляба си в японския завод в Сливен. Други 1200 и в момента работят в Ямбол.

"Благодаря на общинското ръководство, че направи паркинга пред завода, без който щеше да ни е трудно изобщо да започнем работа", каза Димитров. Община Сливен вложи 350 000 лева не за един, а за три паркинга и осветление към тях, както и за възстановяване на пътя до произвоството на компанията, обясниха от кметството в Сливен.

Фирма "Язаки" произвежда кабелни инсталации за Форд Транзит, които се изнасят в Турция и Великобритания. Към настоящия момент "Язаки" има над 200 000 служители, които са разделени в 440 локации в 43 страни по света. Най-големият завод на компанията е в Мароко. В България "Язаки" е регистриран през 2006 година в Ямбол, където се произвеждат кабелни инсталации главно за Рено, Форд и Даймлер. Преди да открият завода в Сливен, години наред работници от града ежедневно пътуваха до Ямбол, за да изкарват хляба си в "Язаки". Днес сливналии вече работят в своя завод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай