Японци взривиха трудовата борса в Димитровград

Японци взривиха трудовата борса в Димитровград | StandartNews.com

Японският инвеститор, който започва строежа на огромен завод за за автомобилни кабели край Димитровград буквално взриви местното Бюро по труда с рекордния броя работни места, които пусна. Търсят се 192-ма специалисти от нисшия, средния и висшия инженерен ешалон.

Според условията кандидатите трябва да са регистрирани в Бюрото по труда, където ще стане и първоначалната селекция. В последствие одобрените по документи ще се изпращат към работодателя.

Срокът за подаване на документи е 31 март, а всички наети ще бъдат изпратени на обучение. Според длъжностите, заплатите, които се предлагат са в границите на минималната до 1500 лева.

Японската фирма инвестира в Димитровград в построяването на завод за производство на автомобилни компоненти, предимно кабелно оборудване. Компанията има свои заводи в над 50 страни по света, включително и в България.

В началото на март всички параметри по изграждането на обекта и името на инвеститора ще бъдат обявени официално , обясни кметът на Димитровград Иво Димов.

Според първоначалните разчети работата в завода ще е в пълния си капацитет след около година-година и половина.

Работните места там ще достигнат до около 3500, обясни кметът. Всички наемници ще минат през специално обучение. Според Иво Димов обаче вероятно няма човешкия ресурс в региона няма да достигне, за да бъдат запълнени тези места, така че твърде вероятно ще се наложи част от тях да бъдат пуснати и в други Бюра по труда.

Все пак в Димитровград се прави и нужното в образователната сфера, за да може да градът да откликне с кадри на нуждите на новото производство. От следващата учебна година в местната професионална гимназия ще бъдат създадени паралелки, свързани с автомобилното производство, обясни кметът Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай