Вторник,

Възможно ли е? Експерт с голямо разкритие за депозитите

От: Редактор -
17891
Възможно ли е? Експерт с голямо разкритие за депозитите
A
A
A

Финансовият свят денс се характеризира с засилена динамика. През изминалата седмица наблюдавахме сливания на банки и повишение на лихвени проценти.

Същевременно технологичният сектор продължава да се преструктурира покрай краха на Silicon Valley Bank. По този повод икономическият анализатор Йонко Чуклев, който беше гост в студиото на радио "Фокус", в рубриката "Парите ви на фокус с Българската фондова борса", сподели своята прогноза, че технологичният сектор у нас няма да бъде силно засегнат от събитията по света.

Според него SVB е работила по "един по-екстравагантен бизнес модел", при който основният актив на банката не са били кредитите, които е раздавала, а облигациите.

Според него в българското общество има много негативни асоциации, свързани с борсови сделки. "Хората просто не знаят по какъв канал да стигнат до международните пазари. Една част от по-младите колеги затова предпочитат криптовалути и чужди международни посредници, защото нещата са лесни. Криптовалутите са любимо нещо заради много високата доходност, но те крият и огромен риск." - каза още той.

Прогнозата на Чуклев е, че "банковите депозити ще станат малко по-високодоходни заради вдигането на лихвените проценти. За тези, които искат да инвестират една част от парите си така, че да им носят по-висока доходност – на Запад много пробиват приложенията за автоматизирани инвестиции."

 


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com