Възход и падение. Как се разори един от най-богатите в Сандански

Предателства, развод и неудачни решения докараха до просешката тояга Иван Ковачев

Възход и падение. Как се разори един от най-богатите в Сандански | StandartNews.com

 

Един от емблематичните бизнесмени в Сандански Иван Ковачев, губи окончателно всичко, което напомняше за успешния му  бизнес преди години. Синдикът  на фирмата му "Метал Кимс" обяви преди дни всичките имоти и фирмени сгради за продан. Административни сгради, складови помещения, разположени на около 6 декара край главния път за Сандански са на тезгяха за продажба чрез пряко договаряне, съобщава Struma.com.

До 22 март всички кандидати могат да заявят намеренията си за купуване на част от обявеното за продан имущество. Това е краят на една бизнес империя, която бе разсипана за броени месеци. Ковачев загуби всичко, дори и луксозния си дом, който, за да плати дълговете, му купи Коко Динев.

Бизнесменът Ковачев, който пръв след демократичните промени разви мощен строителен бизнес, изгради първия МОЛ в курортния град, построи емблематични сгради и бе сред най-богатите хора в Пиринско, стигна почти до просешка тояга, едва свързвайки двата края. Доскоро той продаваше закуски на пазара в курортния град. Човекът, който се славеше със щедростта си, с това, че е правил многократни дарения за развитието на града, остана сам в неволите си, поболя се и след като бе изоставен от съпругата си Вилияна. Любовта им във времето на бизнесразцвета на Ковачев бе легендарна в Сандански.

Двамата рамо до рамо направиха най-помпозното откриване на мол-а в курортния град, а бизнесдамата Вилияна предизвикваше завист с начина си на живот и екстрите, които ѝ осигуряваше богатият ѝ съпруг. След обедняването и фалита бракът им се разпадна и Вилияна намери любовта в лицето на криминалнопроявения Н. Аргиров-Кучето от петричкото село Кулата, а Ковачев остана сам да гасне, заради огромните загуби, които го сполетяха.Претърпя сърдечни операции, стана половин човек, който едва оцеляваше. "Когато си богат и силен имаш много "приятели", когато си в беда, виждаш колко си сам и как всички бягат от тебе, казваше Ковачев преди време. 

Вилияна продължи да му нанася сърдечни удари, като бе първата жена, поискала ръката на мъжа до себе си докато той е арестуван. Предложи брак на Аргиров-Кучето в ареста. Сватбата се състоя, докато Кучето бе зад решетките на полицията в Сандански и по този начин тя отново се записа в градските хроники като най-атрактивната жена, която не признава забрани в името на любовта. 

Аргиров обаче бе осъден за контрабанда на цигари, влезе в затвора за 3 години и когато излезе, от Вилияна нямаше и следа. Според мълвата в града заминала за Холандия с децата си и прекратила връзката си и с Кучето, разбивайки поредното мъжко сърце. 

Животът на Ковачев и фризьорката Вилияна е достоен за сценарий на драматичен филм, в който се преплитат любов и омраза, възход и падение, богатство и бедност, изневери и предателства. .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай