Война за ОЦК

Замесват съдебни изпълнители и прокуратурата в спор за активите на комбината

Война за ОЦК | StandartNews.com

Кърджали. Война за активите на затъналото в дългове ОЦК пламна в Кърджали. Валентин Захариев, заедно с частен съдебен изпълнител и няколко яки момчета се опитват да пречат на развитието на ОЦК Кърджали, заявиха от "Хармони 2012". Фирмата купи голяма част от активите на ОЦК и заяви, че иска да възроди производството на цинк в комбината. ОЦК затъна в дългове, докато Захариев се разпореждаше с предприятието.

От "Хармони 2012" уточняват, че в момента Захариев заедно с частния съдебен изпълнител се опитва да опише имуществото на комбината и чрез офшорната си компания "Уолдроп инк" да го продаде. Според "Хармони 2012" Валентин Захариев вече е продал водопровода на ОЦК. "Има информация, че ще бъдат нарязани и релсите на жп линиите за скрап, а те са необходими за бъдещото производство", казват от "Хармони 2012".

В същото време ръководството на ОЦК в Кърджали подава жалба в прокуратурата, в която обвинява новите собственици на 100% от земята и 90% от сградите в завода в самоуправство. Това съобщи изпълнителният директор на фирмата, в която работят общо 26 човека, Валентин Манев.

По думите му той и останалите служители не се допускат до територията на дружеството, до архива и активите му, което стопира работата. На 10 юни Валентин Манев получил писмо от новите собственици, в което го уведомяват, че трябва да напусне сградите на дружеството до 24 часа. "Когато сутринта на 11 юни отидохме на работа, не бяхме допуснати на територията на завода", поясни Манев. Той изрази опасения, че "Хармони 2012" има намерение да строи нов завод, след като вече близо 9 месеца не предприема стъпки в тази посока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай