Вълнената овца стана коледен хит на пазара

Хората хвърляха десетолевки за нея

Вълнената овца стана коледен хит на пазара | StandartNews.com

Артиграчката овца от вълна стана истински хит на предколедния фест в парка „Заимов“ в столицата, който бе открит вчера. Хората хвърляха десетолевки, за да се сдобият с миловидното, пухкаво, украсено с люти чушки животно, което било символ на благоденствие и любов.

Фестът събра доста софиянци въпреки влажното време. Народът обикаляше във видимо добро настроение десетките щандове с домашна козметика, играчки, сурвачки, различни видове мед, фермерски сирена и меса, плодове и зеленчуци. И вина, сред които едно от най-предпочитаните беше пелин от района на Шумен на малка винарна, отбелязва Монитор.

Сурвачки с украса от пуканки, червен вълнен конец, орехи и ангели от естествени материали привличаха клиенти с деца. Цените вървяха от 2 до 15 лв

Друг интересен щанд на пазара беше козметика със зеолит. От сапун, който чисти кожата до блясък за 2,50 лв., до паста за зъби от 30 лв. парчето.

Безспорен фаворит сред дамите бяха празнични свещи от пчелен восък.

Вниманието привличаха и изящни бурканчета с восък и ароматни масла от пачули и иланг-иланг. Те освен с ароматерапевтични свойства се оказа, че са афродизиак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай