Вторник,

Влад Тенев се извини на потребителите на Robinhood

От: Редактор -
Влад Тенев се извини на потребителите на Robinhood
A
A
A

Повече от 5 часa продължи изслушването на Влад Тенев - българинът, изпълнителен директор и съосновател на приложението за борсова търговия "Робинхуд", пред комисия на американския Конгрес.

Тенев, заедно с колегата си от "Редит" и двама мениджъри на хедж фондове, отговаряха на въпроси около казуса "Геймстоп". "Робинхуд" спомогна за взривообразен ръст в цената на акциите на веригата за видеоигри и други компании във вреда на хедж фондовете от "Уолстрийт".

В края на януари "Робинхуд" ограничи закупуването на най-вариращите акции, което изпрати цените надолу. Решението, което практически е в полза на хедж фондовете, разгневи дребните инвеститори.

Българинът обясни, че приложението работи според действащите пазарни регулации и се извини на клиентите си.

"Робинхуд" наложи ограниченията, за да отговори на регулаторните изисквания за депозити, а не за да помага на хедж фондовете. Ние не играем за тях. Ние служим на милиони малки инвеститори, които всеки ден използват нашата платформа, за да инвестират. Второ - "Робинхуд" незабавно осигури допълнително финансиране, като използва различни мерки. Увеличихме ликвидността си повече от 3 милиарда долара, за да смекчим удара увеличаващите се суми, които трябваше да се обезпечат, и от бъдещи стресови ситуации на пазара. Случилото се е неприемливо за нас. Към клиентите ни - съжалявам и се извинявам. Моля ви, знайте, че правим всичко по силите си, за да сме сигурни, че това няма да се повтори.", заяви Влад Тенев.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички