Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Възможно ли е

Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Възможно ли е | StandartNews.com

Отново настъпи времето, в което трябва да настроим всичките си сетива на празнична честота, защото остават броени до любимия семеен празник - Коледа. Моментите около него са изпълнени с толкова много радостни мигове, подаръци и вкусна храна, че не случайно всички очакваме декември, когато ще се отпуснем и насладим на вкусни гозби и приятни моменти у дома. Тази година Lidl отново са се погрижили посрещането на коледните празници да бъде изпълнено с необходимото спокойствие и качествени продукти на добри цени.

Предлагаме няколко идеи от седмичната брошурата на веригата, с които да приготвите тристепенно меню за по-малко от 50 лв., и с които да нагостите цялото семейство за един от най-светлите и обичани християнски празници.

Класическо меню

При класическото меню изненади за това какво ще присъства на трапезата почти няма. Предложенията ни за предястия включват: панагюрска луканка в XXL вариант от 500 г на топ цена от 15,99 лв., салата Снежанка в опаковка от 1,2 кг. за 5,99 лв. и царска туршия в XXL разфасовка на цена 6,99 лв.

За основно ястие на трапезата ви съветваме да изберете вкусни пълнени чушки с кайма, като тази седмица кайма смес със стандарт “Стара планина” ще откриете в Lidl с 28% отстъпка на цена 4,99 лв. за 500 г опакова. При чушките ще откриете страхотно микс предложение, като то идва на цена 4,99 лв. за килограм, а за десерт може да предложите на вашите гости вкусно и приготвено по италианска рецепта Панетоне на цена 10,99 лв. за 350 г опакова.

Обща цена на класическото меню: 49,94 лв.

Меню без месо

Ако искате на трапезата ви да присъства меню без месни предложения, през тази седмица изберете от Lidl следната комбинация: За предястие - крокети със сирене на марката Deluxe на цена 5,49 лв. за 240 г опаковка и картофени дюкеси 600 г на цена 3,99 лв. При основното може да приготвите вкусни и ароматни талиатели със сирена, като във веригата ще откриете талиателе в различни видове на цена 4,99 лв. за 500 г опаковка, които може да комбинирате с горгонзола с маскарпоне, предлагащо се за 5,49 лв. за 200 г опаковка. Към този сет може да добавите и вкусни манатарки на кубчета, отново на марката Deluxe, които се предлагат на цена 6,99 лв. за опаковка от 300 г. Когато стане време за десерт, може да сервирате вегански щолен с марципан 750 г на цена 8,49 лв. и флорентински сладки в 125 г опаковка за 5,49 лв.

Обща цена за менюто без месо: 40,93 лв.

Гурме меню за коледната трапеза

Вашата коледна трапеза може да бъде изпълнена с изтънчен гурме вкус, и то за по-малко от 50 лв., като предложенията за предястия от Lidl могат да бъдат следните: Прошуто ди Парма на цена 6,99 лв. за 70 г опаковка, гурме пастет от патешки черен дроб 230 г за 5,99 лв. и месни специалитети от иберийско прасе, които ще откриете на цена 6,49 лв. за 70 г.

За основно може да заложите на овкусено с подбрани подправки филе от дива сьомга, което се предлага в 700 г опаковка на цена 19,99 лв., а за десерт - обвити в бял шоколад профитероли с какаов пълнеж на цена 9,99 лв. за 500 г опаковка.

Обща цена за гурме менюто: 49,45 лв.

Още много разнообразни предложения, които може да комбинирате с бюджет до 50 лв., ще откриете както в най-близкия до вас Lidl магазин, така и в седмичната брошура на веригата. Пожелаваме много вкусни и споделени моменти на коледната трапеза и весели празници!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай