VIP обслужване на гуми идва с ново поколение машина Corghi

Corghi Eyelight е последно поколение иновативна машина, с помощта на която се намалява работното време и увеличава точността на центриране

VIP обслужване на гуми идва с ново поколение машина Corghi | StandartNews.com

Що се отнася за гумите, то няма как да не споделим, че поддържането на техния баланс е от изключително значение, както за тяхната изправност, така и за тази на автомобила.

За да разберете важността на този процес, е необходимо да кажем, че балансът на гумите е ключов не просто за комфорта при возене, но и отговаря за дългия експлоатационен живот на гумата.

Повечето модерни машини използват лазерен метод, благодарение на който се извършва баланса на гумите. Стандартните машини разполагат с датчици на самия вал, който измерва вибрацията в самата гума, като по този начин дава дадената противотежест.

Но днес бихме искали да поговорим с вас за една малко по-различна услуга, която не е просто стандартен баланс на гумите, а нещо много повече от това. Запознайте се с VIP услугата баланс на гуми, която представлява последно поколение лазерна, диагностична баланс машина, а именно Corghi Eyelight.

Защо си струва да заложим на VIP баланс на гуми?

При VIP услугата баланс на гуми се използват доста по-различни машини, които са наистина страхотно иновативно решение. Това, което прави тези машини специални, е, че могат да измерят неизправности на дадена гума, като проверят дали по гумата има изпъкналост или място, което е по-високо спрямо джантата.

Освен това, с нея могат да се открият и по-различни отклонения, като по този начин се диагностицира дали гумата е изправна и дали има някакъв проблем в нея. Не случайно се наричат още и диагностични.

Нещо повече, при този тип услуги лазерът измерва и протектора, като индикира в случай на отклонение във височината, прекалено голямо хлътване или изпъкналост. Точно затова и тази машина е толкова специална, защото тя не просто прави баланс на гумите, но и дава информация дали гумата вибрира поради неизправност, както в нея, така и в самата джанта.

Друга отличителна характеристика на машините, които се използват при VIP баланс на гумите, е, че при процедурата по монтаж и демонтаж няма човешка намеса. Използва се специален робот, който изключително прецизно демонтира и монтира гумата. Този метод позволява максимално да се предпази гумата и джантата от евентуални надрасквания и други подобни наранявания. След като се демонтира, се извършва самата диагностика и баланса на гумите.

Докато при стандартните машини цялата процедура се извършва ръчно, което неминуемо увеличава риска от нараняване на джантата и гумата, то при този метод шансът да се получат повреди е сведен до минимума.

Като бонус, при VIP услугата баланс на гуми, можете да получите възможно най-подробната и най-пълна диагностика на самата гума и да разберете как се справя на пътя. Това е възможно благодарение на друга машина, която симулира директно самата гума на пътя с помощта на специален вал.

Освен това, може да се използва допълнителна машина, която показва коя гума къде да се постави. С нейна помощ се измерват дадените сили и се получава информация как гумите да бъдат монтирани, за да се избегне тегленето в една или друга посока.

Какво трябва да знаем за Corghi Eyelight

Corghi Eyelight е иновативна машина, с помощта на която се намалява работното време и увеличава точността на центриране. Тя притежава:

  • електрическо заключване на колелото към вала на машината;
  • безконтактно измерване на размерите на колелото чрез използване на  измервателни лазери;
  • диагностика за неизправности на гумите и джантите;
  • измерване на дълбочината на грайфера и на коничността на гумата;
  • прецизно позициониране на тежестите в пространството с помощта на лазер за най-добър баланс и резултат.

Въпреки, че VIP услугата баланс на гуми е по-скъпа от стандартната, то нейните предимства доказват, че си струва да заложите на нея. Така ще получите ясна представа за състоянието на вашите гуми и ще можете да разчитате на тях дълги години.

Също така, подобна автоматизация се грижи за това да се предпази максимално гумата, използвайки роботизирани процеси. Както по-горе споделихме, изправността на гумите е ключова за вашия автомобил, затова и ви съветваме да инвестирате и да не правите компромиси с качеството на услугите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай