Валентин Златев окончателно аут от Лукойл-България

Към момента няма информация дали той сам е решил да се оттегли, или е отстранен

Валентин Златев окончателно аут от Лукойл-България | StandartNews.com

Бизнесменът Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България“, съобщи бТВ, като се позова на информация от пресцентъра на дружеството.  

От 10 август тази година Валентин Златев не е част и от Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“. Това показва справка в Търговския регистър.

Златев вече не заема и поста на председател на Контролния съвет на компанията. Той окончателно е излязъл от компанията.

Към момента няма информация дали той сам е решил да се оттегли, или е отстранен, коментира бТВ.

телевизията припомня, че на 19 април 2019 г. имаше ротация на ръководни кадри в „Лукойл-България“. Златев беше назначен за председател на Контролния съвет. Тогава той освободи поста на генерален директор, а длъжността пое Булат Субаев и я заема до днес.

През юни тази година Златев беше разпитан от Специализираната прокуратура. Тогава той не уточни на какви въпроси е отговарял и по кое дело.

Същия месец с писмо до медиите той отхвърли твърденията, че е чат от „олигархията на прехода“, както, че се е срещал с Корнелия Нинова и Васил Божков.

„С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа Златев тогава.

През 2019 г. Златев беше обвинен от бизнес организации, че е лобирал за текстове в Закона за горивата. Той пък им отговори, че го нападат, защото не желаят регулация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай