УниКредит Булбанк е топ работодател в България в класация на Top Employers Institute

УниКредит Булбанк е топ работодател в България в класация на Top Employers Institute | StandartNews.com

УниКредит Булбанк е единствената банка в България, която беше отличена като „Топ работодател" в страната. Отличието беше връчено на УниКредит България от Top Employers Institute, базиран в Амстердам. Банковата група УниКредит беше отличена като топ работодател в още четири страни - Италия, Германия, Русия и Полша.

Top Employers Institute е сред най-реномираните в областта и вече 25 години отличава най-добрите работодатели в света. Институтът е наградил над 1200 топ работодатели в 116 държави.

Признанието е в резултат на оценка и анализ на действащи процеси и най-добри практики в компаниите в 9 области като работна среда, обучение на служителите, стратегия за развитие на талантите и управление на представянето.

„Няколко причини ни дават основание да вярваме, че сме сред най-добрите работодатели на пазара. На първо място при нас се насърчава и оценява високо поддържането на позитивна работна атмосфера и екипен дух, наред със споделянето на общи ценности. Висшият мениджмънт, лидерите на компанията, се стремят да бъдат пример за подражание в тези приоритети. Отнасяме се с грижа и разбиране към развитието на колегите, към поддържане на висока мотивация и ангажираност.
Сертификатът „топ работодател" e още една независима външна оценка, която потвърждава фокуса ни към хората като нашият най-ценен капитал", коментира Хана Читбайова, директор „Човешки ресурси" в УниКредит Булбанк.

Програмата за развитие на таланти на УниКредит Булбанк беше оценена максимално високо от експертите на Top Employers Institute. Сред другите показатели, получили висока оценка, са представянето на мениджърите и развитието на лидерските умения, които банката се стреми да предоставя за служителите си. Банката беше оценена високо и заради ценностите, които спазва – честност, прозрачност, уважение, доверие, свобода и равнопоставеност.

„Top Employers сертификатът гарантира, че УниКредит Булбанк осигурява изключителна работна атмосфера и условия на труд, както и широк кръг от творчески инициативи. Банката има отлично структурирани програми за развитие на своите служители. Това я нарежда сред най-добрите работодатели в Европа", обясни Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Сред компаниите, които са получили Top Employers сертификат в Европа са: DHL, SAP, PEPSI и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай