Петък,

Учредиха Шведска търговска камара в България

От: Иван Ватахов -
A
A
A

Специално парти на 17 януари постави началото на Шведско-българска търговска камара „SweCham Bulgaria” (СуиЧам). В редиците на новосъздадената организация влизат едни от най-големите инвеститори на българския пазар. Основна цел на SweCham Bulgaria е развитието на бизнес отношенията между двете страни и спомагане за ползотворното им сътрудничество.

Стремежът на организацията е да се затвърдят и подобрят икономическите отношения между двете държави. SweCham Bulgaria ще бъде отворена организация както за бизнес организации и за шведски граждани, които работят, учат и живеят в България, така и за всички, които обичат или са свързани със Швеция по една или друга причина, „SweCham Bulgaria” ще бъде гласът на шведският бизнес и шведските инвестиции в България“ сподели председателят на новата организация е Стефан Бенгтссон.

Пред събралите се представители на шведския и българския бизнес, както  и представители на политическия елит,  зам. министърът на икономиката Лилия Иванова посочи, че през миналата година до месец октомври стокообменът между двете държави е на стойност над 300 милиона евро и реализира ръст от 11.3 %. „Бих искала да Ви уверя в готовността ни да подкрепим нови делови начинания, които ще разширят присъствието на шведския бизнес в България.“

Посланикът на Кралство Швеция за България – Луиз Бергхолм пожела “Много добър старт на новата година” и добави, че е горда със силното присъствие на шведските компании в България.

Специални гости на събитието бяха представители на шведската държавна организация „Business Sweden”, които направиха кратък преглед на шведско-българските отношения и инвестиции днес.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички