ТВ битката се отлага за 9 септември

Люба Кулезич ще върти "Неделна палачинка" по Нова

ТВ битката се отлага за 9 септември  | StandartNews.com

София. Жегата в родния тв ефир започва ударно днес. Привидното и относително спокойствие на лятната ваканция беше взривено преди две седмици от трансфера на Ани Цолова и Виктор Николаев от bTV в Нова - най-вероятно заради по-високи заплати. На техните места от днес в "Тази сутрин" сядат Генка Шикерова и Константин Караджов. Тяхната премиера не е избрана случайно и съвпада със старта на новия политически сезон. Те ще седнат в изцяло обновено студио - на овална дървена маса и декор в графитено и бяло. Зад гърба им пък зрителите ще виждат храм-паметника "Ал. Невски" и парламента. В първото предаване днес ще има много живи включвания от протестите около Народното събрание. Генка Шикерова и Косьо Караджов ще трябва да укротят страстите между две от гостенките си - Цецка Цачева и Мая Манолова. На новите водещи на сутрешния блок по bTV ще гостува и вицепремиерът Даниела Бобева.

Слуховете през последните дни кой ще води "Тази сутрин" спрягаха имената на топжурналисти. Да бъдат водещи отказаха Сашо Диков, Деси Стоянова от "Преди обед", Светльо Иванов, Жени Марчева, Добрина Чешмеджиева. Говореше се, че продуцентите кандърдисват почти всички от прочутите лица на bTV.

Цолова и Николаев вдигнаха максимално рейтинга на "Тази сутрин" и сега ще трябва да се борят срещу имиджа на собствения си продукт. Те ще се впуснат в битката от следващия понеделник. Дотогава ще гледаме Мира Иванова и Христо Калоферов. Причината е, че новите декори на "Здравей, България" още не са готови. Затова и продуцентите на Нова тв обмислят за няколко дни Цолова и Николаев да водят от столичен хотел.

В bTV се очакват още доста изненади. Ани Салич ще се раздели за няколко седмици с новините и ще поеме изцяло новия за българския ефир формат Vox Populi. Той стартира на 19 септември от 20 часа. В него зрителят ще дирижира с гласуване изхода от различни ситуации, почерпени от реалния живот. Коя е дамата, която ще партнира на Юксел Кадриев в централните новини, засега не се знае. Обаче почти всички залагат на Виктория Петрова. Големият въпрос е дали Миролюба Бенатова ще се откаже от "Хрътките", за да поеме съботно-неделното токшоу на Лора Крумова. Другата евентуална кандидатка е Марияна Векилска, но като че ли Мира е фаворитката. bTV обаче вероятно ще отложи планираното завръщане през този уикенд на "Тази събота" и "Тази неделя". Причината е, че шефовете в медията все още не са решили на кого временно да поверят воденето на двете предавания, докато Лора Крумова е в майчинство.

В Нова са изключително нахъсани да се докажат чрез новините и публицистиката. Люба Кулезич вече е наострила езика и маникюра си, за да изкара де що има грехове "На светло". От 8 септември тя ще громи конкуренцията и с новата рубрика "Неделна палачинка". От студиото на Люба уикенд програмата на Нова ще отвежда зрителя директно в съдебната зала и "Съдебен спор", където водещата Нана ще продължи да търси истината между различни и крайни гледни точки. Сашо Диков, който доказа своята лоялност към Нова, също е замислил големи удари. Венета Райкова се е заканила да свали окончателно маските на домораслите знаменитости - със завръщането на "Горещо" от 7 септември. Част от новата уикенд програма на Нова ще бъде и обедната емисия новини - всяка събота и неделя от 13 ч. Веднага след нея Нели Атанасова и Мариян Станков-Мондьо ще се заяждат с шоубизнеса и неговите щуротии.

БНТ също се стяга за голямото завръщане на силните си предавания. От петък, 13-и ще гледаме отново "Панорама". От следващия ден всяка събота сутрин феновете на Асен и Сибина Григорови ще могат да гледат любимците си и техните гости.

Тв гилдията продължава да се пита дали гърците от "Антена" са актуализирали преговорите за покупка на ТV7. Ако сделката се случи, на родния медиен пазар може би ще се разиграе нещо като "дежа вю". Няма съмнение, че тогава екипът на Кириаку отново ще се настани в България и Павел Станчев ще заеме висок пост в ТV 7.

Най-много спорт по TV7

Бой за най-комерсиалните спортни продукти настъпи в родния ефир. 14,7 млн лева за следващите 3 сезона на футболното ни първенство и купа плати TV7. Рейтингите на мачовете са рекордни и дърпат медията и нейните канали напред, не крият от ръководството. Може да звучи еретично, но родните дербита бият тези в Шампионската лига. Затова телевизията планира откриването на спортен канал. TV7 излъчва още мачовете на националните отбори по волейбол жени и мъже плюс отделни футболни квалификации в чужбина.
"bTV медия груп" пък е неизменен партньор на Шампионската лига, което удоволствие също е скъпо - около 5 млн. лева за 3 г. От тази есен каналите на медията дават футболните шампионати на Италия и Франция. По традиция в ефира върви Лига Европа (първият избор е на БНТ) плюс шампионатите на Русия и Аржентина.

Държавната медия понесе доста удари в последните години на спортния терен, но запази най-големите събития - олимпиадите и световните по футбол. Мондиал 2014 в Бразилия ще е в ефира на БНТ. Зимните игри в Сочи догодина и летните в Рио през 2016 - също. Мачовете на националите по футбол също вървят по БНТ.

Само абонатите на "Булсатком" гледат Ф1 и Мото GP пряко. От медията също не крият, че спортните продукти са най-продавани. ТВ+ и Филм+ привличат още с испанското и холандското първенство по футбол плюс тенис турнири (само Уимбълдън от Големия шлем). Удар е и купуването на сублицензираните права за олимпиадите в Сочи и в Рио.

Каналите на Нова тв пък са домът на английския футбол. Освен Висшата лига и Чемпиъншип медията държи отдавна правата за националния тим на островитяните. Благодарение на Кубрат Пулев скочи рязко интересът към боксовите галавечери по "Диема". Дали футболът продава - факт е, че от миналия сезон куп интересни дербита минаха от ефира на "Диема" и "Нова спорт" в този на "майката" "Нова телевизия".

Сирийци влизат във "Фамилията"

Любо Нейков снима нов сериал, Калин Врачански копае руда в "Дървото на живота"

Драматична история с участието на сирийци е вплетена в следващия сезон на "Фамилията", който трябва да стартира скоро по bTV. Точна дата все още няма, но трейлърът се върти на пълни обороти. Гражданите на изстрадалата република нямат нищо общо с актьорското майсторство. Като натуршчици обаче те направо са взели акъла на екипа. Между тях има дори преподавател. Бежанците отлично са се вписали не само в сюжета, но и в цялата кинаджийска ситуация. Хората са били искрени и автентични пред камерите. А авторите на сценария печелят червени точки като пророци на политическите събития в Близкия изток. Интригите във "Фамилията" продължават на макс. Героят на Стефан Данаилов върви към властта все по-устремено. Борис Арнаудов ще даде публична заявка за влизането си в политиката. Тази крачка ще го направи почти неуязвим за враговете му, а той ще контролира всяко движение в семейството. Стефан Марков, в чиято кожа е Асен Блатечки, разбира, че любимата му лежи в моргата. Затова героинята на Радина Кърджилова ще продължава да се явява като сън и блян. Кога ще се завърне тийнейджърският "Революция Z: Секс, лъжи и музика" все още не е ясно. Младите звезди от сериала, които работят усилено и над музикалната си кариера, все още са във ваканция. Снимките на следващите епизоди би трябвало да започнат към средата на септември. До седмици ще се завъртят и камерите за "Под прикритие". Все още не е избрана младата дама, която ще изиграе загадъчната дъщеря на Джаро.

Любо Нейков прави нов сериал. Актьорът и неговият съдружник Евтим Милошев работят здраво по проекта. "Снимаме. Продукцията не е за bTV", уточни лаконично шефът на "Комиците". Той се похвали, че предстоящият шести сезон на "Столичани в повече", който ще гледаме от 18 септември, е върхът на сладоледа. "Това са най-интересните епизоди, които сме правили. Всички герои сменят посоките, пълно е с изненадващи обрати", обяви Нейков. И добави, че по традиция различни випове ще влизат и излизат от сагата. На неговия герой пък му предстои важно събитие - ще мине под венчило с приятелката си Мая.

"Дървото на живота" започва следващия си сезон навръх 22 септември - Денят на независимостта на България. В TV7 търсят знаци за патриотични послания дори при програмирането. Новите серии ще потвърдят това, което вече е ясно на публиката - Нейков, Милошев и екипът им държат на историческата тръпка. Отново става очевидно, че в ТV7 нито пестят пари, нито се правят на сноби, а купуват най-качествените звезди на пазара. Калин Врачански, който отказа няколко апетитни предложения, влиза в "Дървото" като мистериозен геолог, пристигнал от Виена във Видин в търсенето на ценни руди. Чарът му ще завърти главата на една от дамите на екрана.

Симеон Лютаков пък ще е френски офицер, военнопленник от сраженията на "кота 1050" в Македония. Галантен, отговорен, с богато чувство за хумор, човек на честта, неговият живот също ще се промени след срещата му с една жена. Лютаков ще обере овациите в още един сериал за TV7 - той е сред главните герои в "Знакът на българина" в изцяло авторския проект на Димитър Недков.

Мишо Шамара и протестът в Биг Брадър

Нико Тупарев ухажва Миро Найденов и Емил Димитров за риалитито

Протестът и контрапротестът влизат в "Биг Брадър". Продуцентът на риалитито Нико Тупарев трескаво преговаря с лица от уличните бунтове за есенния сезон на шоуто, научи "Стандарт". В момента той ухажвал Мишо Шамара, който е сред звездите на контрапротестите в подкрепа на кабинета "Орешарски". Не е ясно на кое от емблематичните лица на протеста са се спрели продуцентите на хитовото риалити. Очаква се до дни те да финализират преговорите с хората от бунтовете. Нико Тупарев отдавна иска да вкара политици в "Биг Брадър". Заради ситуацията в държавата обаче сега е решил шоуто да е на върха на вълната и от него хората пред малкия екран да чуят аргументите на единия и другия протест. "Трябва да сме актуални. Нелепо е да пуснем звезди, които да си нищят техните проблеми, а навън улицата да се бунтува. Затова искаме сред съквартирантите да има и хора от двата лагера", обясняват от екипа на шоуто.

От острия поглед на Нико Тупарев не са избягали и новите движения и партии, които се "родиха" след недоволството на народа. Продуцентите на шоуто са решили да поканят и политици, които да скандализират с откровенията си от кухнята на партийните централи. "Стандарт" научи, че сред хората, с които се преговаря за съквартиранти в "Биг Брадър", са Мирослав Найденов и Емил Димитров, които създадоха партия БАСТА. Ако бившите министър и депутат склонят да влязат в къщата, се очаква от устите им да излязат любопитни откровения за отношенията им с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и дясната му ръка Цветан Цветанов.

Новият сезон на "Биг Брадър" ще тръгне този месец по Нова тв. Очаква се той да бъде един от гвоздеите в програмата на медията, с който ще прикове зрители пред малкия екран.

Бивш СДС лидер с неделен "ПИН КОД"

Бившият лидер на СДС Пламен Юруков става тв водещ. От 8 септември той ще прави собствено седмично предаване по NEWS7. Така всяка неделя вечер от 21 часа зрителите ще гледат коментарите му на политическите факти и анализ на икономическите процеси. Пламен Юруков ще нищи горещите теми и как те се отразяват на бита му в рамките на час в предаването "ПИН КОД". В предаването гости ще бъдат компетентни личности, които говорят за политика, а не самите политици, ще бъдат представени успели в България и по света българи, както и добрите практики на предприемачите и грешките, от които са се поучили.

Сашка с рубрика при Слави

Сашка Васева ще има рубрика в "Шоуто на Слави". Блондинката от Дупница ще се появи в националния ефир на bTV тази вечер. Екипът на Дългия все още не е решил дали изпълнителката на "Доларите в марки" ще се появява веднъж седмично в шоуто. Сашка Васева ще има пълна свобода да коментира каквато реши "гореща" тема в предаването на Слави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай