Вторник,

Туроператори очакват нов вид пътувания - постковид

От: Стандарт -
Туроператори очакват нов вид пътувания - постковид
A
A
A

През 2021 г. ще се появи нов тип пътуване - постковид. То ще бъде  за възстановяване здравето на онези, които са прекарали коронавируса. Тази тенденция беше спомената от руски туроператори в интервю за портала Ura.ru.

„Хората отиват в курорти, които са близо до местоживеенето им. Много курорти въвеждат така наречените програми за възстановяване. Те започват от 10 дни, но се препоръчва да са две седмици ",  каза генералният директор на туристическа агенция Алексан Мкртчян. Той добави, че рехабилитационната програма включва ревитализиращи курсове, процедури за укрепване на имунната система и сърдечно-съдовата система.

Според експерта тази тенденция ще продължи, докато светът не победи коронавируса. В момента цените на такива програми в Русия започват от шест хиляди рубли на човек на ден.

Както отбеляза ръководителят на Уралската туристическа асоциация Михаил Малцев, подобна тенденция дойде в Русия от Европа и ще стане широко разпространена, когато границите се отворят. „Темата е все още нова, но съответните програми вече се подготвят в България, Словакия, Германия“, каза специалистът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички