Централна Кооперативна Банка внедри Apple Pay за клиентите си

Картодържателите на банката вече могат да осъществят безконтактно плащане само с доближаване на своя iPhone или Apple Watch

Централна Кооперативна Банка внедри Apple Pay за клиентите си | StandartNews.com
  • По-безопасен, по-сигурен и персонален начин за плащане с iPhone и Apple Watch

Централна Кооперативна Банка АД, една от водещите финансови институции на българския банков пазар, внедри електронния портфейл Apple Pay на картодържателите си с издадени дебитни и кредитни карти, носещи логото на Mastercard. Това е по-безопасен и индивидуален начин за извършване на транзакции, с който се предотвратява предаване на картата на друго лице, физическо докосване на бутон или размяна на пари в брой, а технологията, която предоставя iPhone, гарантира сигурността при извършване на всяка транзакция. 

Всичко, което трябва да направят клиентите е да доближат своя iPhone или Apple Watch близо до терминал за плащане, за да осъществят безконтактно плащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, тъй като процеса на автентикация се извършва с Face ID, Touch ID или парола на устройството, както и с еднократен уникален динамичен код за защита. Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини и много други места.

Клиентите могат също така могат да ползват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да направят по-бързо и по-удобно покупки в приложения или Safari браузъра, без да се налага да създават акаунти или да въвеждат многократно информация за доставки и фактури. Apple Pay улеснява плащането на доставки на храна и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркиране, наред с други неща. Apple Pay също може да се използва за извършване на плащания в приложения на Apple Watch

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват нито на устройството, с което плащат, нито на сървърите на Apple. Вместо това на устройството се генерира уникален номер на сметка (Device Account Number), криптиран и съхраняващ в защитения елемент, стандартизиран и сертифициран чип, предназначен за безопасно съхраняване на информацията за извършените транзакции на устройството.

Настройките за активиране и ползване на Apple Pay са лесни за употреба. Всичко, което трябва да направи всеки собственик на iPhone, е да отвори приложението „Wallet“, да докосне „+“ и да следва стъпките за добавяне на кредитни или дебитни карти на ЦКБ. След като клиентът добави картата си към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство.

За повече информация относно Apple Pay посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/

За повече информация относно Централна Кооперативна Банка, посетете уебсайта на банката ccbank.bg, както и социалните мрежи на банката във Facebook и Linkedin.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай